Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Savoykål med svampefyld

Savoykål med svampefyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Savoykål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 savoykål
300 g.kogt ris
200 g.svampe
½ dl.tamari
2,5 dl.fløde
 
Opskrift:
Grøntsagerne rengøres. Uden at ødelægge eller halvere savoykålet fjernes sokken mest mulig. Kålen kommes i kogende vand. Bladene løsner sig og tages straks op af vandet til afdrypning. 8 -10 store blade bruges til retten. Svampene skives og svitses på en pande indtil vandet fra svampene er fordampet. (Sidst i processen må man dog gerne hælde svampevandet fra, for ikke at svampene forsvinder helt). Tamarien hældes over svampene på panden og koger op. Fløden tilsættes og kogen ligeledes op. Svampesaucen blandes med de kogte ris og massen fyldes i de kogte savoykål blade, som rulles sammen og holdes på plades med en tandstikker (af træ). Rullerne lægges i et ovnfast fad, og evt. rest af svampefyldet fordeles ovenpå rullerne. Retten sættes i en 200 gr. Varm ovn i 10 min. inden den serveres.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (4 stemmer)

Opskriften er vist 16501 gange,
og udskrevet 347 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

C. Larsen  -  2009-09-28 21:25:06
Brug i stedet frisk rå savoykål, og kom evt. grøntsager/kød indeni, og grill det. Hvis kålen er med kød, så hellere 225 grader i varn ovn ca. 25-30 minutter (hvis det er fars af en eller anden art.)