Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sporvognskål I

Sporvognskål I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Sporvognskål I, billede 4 Sporvognskål I, billede 1 Sporvognskål I, billede 2 Sporvognskål I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.hakket oksekød
1000 g.fintsnittet hvidkål
1000 g.kartofler i skiver
1000 g.løg, snittede
50 g.smør
1 ds.koncentreret tomatpuré
2 spsk.stærk karry
2 spsk.salt
 peber
5 dl.vand
 


Opskrift:

Kødet svitses på en pande uden fedtstof til det er helt løst (brug en gaffel). Hvidkålen snittes. Løgene snittes groft og kartoflerne skæres i skiver. Tag en stor gryde og smelt først smørret. Fordel herefter de forskellige ingredienser i følgende rækkefølge:

Først et lag hvidkål, herefter et lag oksekød, krydderier: salt/peber/karry, så et lag løg og herefter et lag kartofler. Gentag proceduren, til ingredienserne er brugt.

På toppen fordeles tomatpureen og overhældes med vandet. Gryden sættes på jævn varme, og der må ikke røres i gryden det første kvarter. Vendes herefter hvert kvarter. Kogetid i alt ca. 1 time.

Sæt gerne gryden på bordet og servér med et godt hjemmebagt rugbrød eller madbrød. Øl hører til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (18 stemmer)

Opskriften er vist 46826 gange,
og udskrevet 930 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Henrik  -  2014-02-10 17:21:02
Brugte 2 spsk. karry som angivet i opskriften. Det bliver MEGET stærkt. Faktisk så stærkt at jeg ikke ville servere det for gæster og jeg er ellers vild med stærk karry smag. Er det virkelig 2 spsk. der skal i ??


Rikke  -  2007-03-11 13:44:11
Denne opskrift vækker minder om min barndom, hvor vi tit fik denne ret. Smager absolut fantastisk!