koncentreret tomatpuré 140 g. koncentreret tomatpuré
2
spsk.
stærk karry 2 spsk. stærk karry
2
spsk.
salt2 spsk. salt
peber peber
5
dl.
vand 5 dl. vand
Opskrift:
Kødet svitses på en pande uden fedtstof til det er helt løst (brug en gaffel). Hvidkålen snittes. Løgene snittes groft og kartoflerne skæres i skiver. Tag en stor gryde og smelt først smørret. Fordel herefter de forskellige ingredienser i følgende rækkefølge:
Først et lag hvidkål, herefter et lag oksekød, krydderier: salt/peber/karry, så et lag løg og herefter et lag kartofler. Gentag proceduren, til ingredienserne er brugt.
På toppen fordeles tomatpureen og overhældes med vandet. Gryden sættes på jævn varme, og der må ikke røres i gryden det første kvarter. Vendes herefter hvert kvarter. Kogetid i alt ca. 1 time.
Sæt gerne gryden på bordet og servér med et godt hjemmebagt rugbrød eller madbrød. Øl hører til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(21 stemmer)
Opskriften er vist 53070 gange, og udskrevet 1011 gange.
Kommentarer
Henrik - 2014-02-10 17:21:02 Brugte 2 spsk. karry som angivet i opskriften. Det bliver MEGET stærkt. Faktisk så stærkt at jeg ikke ville servere det for gæster og jeg er ellers vild med stærk karry smag. Er det virkelig 2 spsk. der skal i ??
Rikke - 2007-03-11 13:44:11 Denne opskrift vækker minder om min barndom, hvor vi tit fik denne ret. Smager absolut fantastisk!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider