hakket halv svin/kalvekød500 g. hakket halv svin/kalvekød
vand vand
peber peber
salt salt
2
spsk.
olie2 spsk. olie
basilikum basilikum
estragon estragon
flutes flutes
hvidløgsmør hvidløgsmør
Opskrift:
En stor jerngryde varmes op med olie i. Kødet svitses til det er løst. Hvidkålen skæres i strimler og svitses med. Der skal røres godt under svitsningen. Herefter hældes der vand over til det lige dækker kålen. (kålen afgiver også saft). Grønsagsterninger samt krydderierne tilsættes. Læg låg på og småkog i ca. 20 minuttet - og retten er klar til servering.
Serveres med varme flutes og kold hvidløgssmør + et glas koldt fadøl!
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.6
(9 stemmer)
Opskriften er vist 71855 gange, og udskrevet 1287 gange.
Kommentarer
John - 2018-12-02 17:13:40 Det er alt, alt for meget vand!
Bare 2-3 dl til at dampe kålen, det er rigelig.
Desuden passer timian langt bedre til kål, end basilikum.
- 2014-09-29 09:54:11 Jeg erstattede basilikum og estragon med karry og tilsatte også lidt kartofler og gulerødder... Kartoflerne jævner retten, så den bliver knap så flydende.
Dorthe - 2012-02-02 09:19:21 Jeg tilsætter altid gulerødder og kartofler som koges med kød og kål i 20 min. Rugbrød med smør er godt tilbehør.
Trine - 2007-07-08 19:17:51 Er det er suppe, eller skal vandet sorrteres fra før servering?
finn - 0000-00-00 00:00:00 hvad nu hvis man ikke har et fadøls apparat ??
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider