Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gammeldags hvidkål

Gammeldags hvidkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Gammeldags hvidkål, billede 4 Gammeldags hvidkål, billede 1 Gammeldags hvidkål, billede 2 Gammeldags hvidkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1750 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber. hvid
Muskat
   


Opskrift:

Kålhovedet deles i fire dele, stokken skæres bort og kålen koges i letsaltet vand ca. 15-20 minutter, afkøles og vandet trykkes let af.

Kålen hakkes fint med en kniv eller køres en gang gennem kødhakkeren.

Kommes i en gryde og får et opkog med fløde og smør, så det bliver en tyk stuvning. Smages til med peber, muskat og evt. salt.

Serveres til Frikadeller.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (39 stemmer)

Opskriften er vist 115620 gange,
og udskrevet 1747 gange.


Energi:
KJ total 6108 (1454 kcal)
KJ pr. Pers. 1527 (363 kcal)
Vægt ialt 1988 gram
Vægt pr. Pers. 497 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 307 KJ (73 kcal)
Protein 1.3 gram
Fedt 5.2 gram
Kulhydrat 6.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Svoger  -  2017-09-28 15:17:20
Hej - man kan også tage den nemme vej og købe Sønderjysk Kåls frosne hvidkål. Den skal bare tilsættes smør, fløde, salt, hvid peber og muskatnød.


Åse Thielen  -  2016-12-18 15:17:47
Kan det holde sig 5 dage på køl ? Eller kan man fryse det ned?


Berit Nielsen  -  2015-12-22 11:15:04
Hej Tina, ja det kan sagtens forberedes dagen inden, det giver faktisk det bedste resultat. Men du skal endelig huske at sætte det i køleskabet, da det ellers kan blive surt pga fløden


Tina  -  2015-12-03 14:15:15
Kan det forberedes en dag i forvejen ?


  -  2014-11-27 23:24:41
I sønderjysk gammeldags hvidkål skal der være kål, smør godt med fløde , salt og hvid peber og til slut revet muskat nød i. Det er sådan mine børn vil have det. Mvh Flemming


Vendelbo  -  2014-11-18 14:05:39
Smager dejligt. Kunne aldrig finde på at komme sukker og kanel på - heller ikke på grønlangkål. Sukker og kanel hører kager til, ikke mad


Peder  -  2014-03-27 11:45:28
Jeg læste kommentarer Og hørte om en smule sukker . Perfekt


handymand  -  2011-11-25 13:37:28
Salt og peber, Slut prut finale. Så er det jul. :-) Ps. Kanel skal på noget hvidt, men det er rissengrød ;-)


  -  2011-11-16 12:08:33
Vendelboen: Hvidkålen skal drysses med ren kanel. Ikke med sukker.


Nordjyden  -  2011-03-03 12:07:49
Der skal naturligvis sukker og kanel oven på... :-)


Mette  -  2009-09-06 17:25:50
Gammeldags hvidkål er blandt mine absolutte favoritter! Især med sukkerbrune kartofler til. Husk at smage retten til med en smule sukker også, det giver en perfekt balance!


whiskyman   -  2009-08-08 13:08:03
se dette er rigtig sønderjysk guf bedre kan det ikke blive (og ikke som i nordjylland hvor de putter kanel og sukker på. De er skøre de nord jyder)