Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sønderjydsk hvidkålsbudding

Sønderjydsk hvidkålsbudding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :

Sønderjydsk hvidkålsbudding, billede 4 Sønderjydsk hvidkålsbudding, billede 1 Sønderjydsk hvidkålsbudding, billede 2 Sønderjydsk hvidkålsbudding, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Fars:
500 g.hakket kalve-/svinekød
1 æg
 mælk
100 g.hvedemel
1 løg, revet
 salt
 peber
 allehånde
 
1250 g.hvidkål
 Rasp
 Klatter af smør eller margarine
 
 Sauce:
 hvedemel
 Mælk
 Reven muskatnød
 


Opskrift:

Hvidkålens yderblade og stokken fjernes.

Kålen snittes groft og koges i 20 minutter i letsaltet vand.

Hvidkålen hældes i en sigte, og kogevandet gemmes.

Kålen lægges lagvis med farsen i et smurt ovnfast fad. Begynd med fars og slut med kål.

Rasp drysses over og klatter af smør/margarine fordeles over.

Buddingen bages i 1 time ved 160 grader C. alm. ovn.

Der laves en lys sovs af kålvand, mel og mælk. Sovsen smages til med reven muskatnød.

Kålbuddingen serveres med pillekartofler til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (49 stemmer)

Opskriften er vist 97401 gange,
og udskrevet 2835 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

sp  -  2019-09-04 18:24:45
jeg kåger kålen i en stor gryde. Selv gryden kan bruges senere til fordeling af fars, Dog tager jeg et ildfast fad og fordeler kål og fars. Brug rigelig kål. Smager godt på panden dagen efter :-D


lilian  -  2018-11-24 23:49:46
der behøves absolut ingen form for at lave retten - bruges form skal den også koges i vandbad i ovnen. kogning i gryde som forfatter til denne opskrift skriver, er akkurat lige så godt...


fredepetersen  -  2018-01-30 14:43:24
Hvor kan man købe formen (adresse?)? Går ud fra, at det er formen til vandbad, der også kan anvendes til brødbudding. På forhånd tak!


Jens  -  2017-08-22 22:53:54
Næsten samme mim mor tilberedte den for 40 år siden, dog blev kålen ikke snittet men blev brugt hele. Super opskrift sovsen fantastisk.


niels Krøyder  -  2016-11-19 18:55:49
er det ikke såden at den ret bliver lavet i en høj form som dom er høj


Ejnar  -  2014-01-22 12:38:43
Ja min kære kone har lige købt en form med låg. Ja den gamle form var slidt så ja . Prisen på sådan en form er søle 200 kr ved din isenkræmmer. En rigtig god hvidkåls budding med sovs og kartofler . Ja så kan det ikke fås bedre.


PKM  -  2014-01-04 12:36:21
Hejsa! Hvidkålsbudding er en klassiker. har lig købt en buddingform i Din Isenkræmmer, i aluminium. 200kr. Ville dog købe denne her hvis jeg kunne gøre det om. http://www.kunstogkokkentoj.dk/details.php?kaldeId1=5&kaldeId2=42&kaldeId3=0&kundenr=0&vognnr=0


  -  2013-12-08 06:55:58
Min mor lavede altid hvidkålsbudding i en stor gryde hvor hun skiftevis lagde hvidkål og fars...Er der nogle som har erfaring med det og som kan fortælle lidt om fremgangsmåden :) Den var supergod :)


Ingeborg  -  2013-01-23 15:54:54
Det er en god gammeldags sønderjysk ret som jeg har fået så tit som barn (I Røde kro). Den skal helst koges i den rigtige høje form, med tætsluttende låg, i vandbad, og ja, der bliver en forrygende go opbagt sovs af skyen fra formen. Formen har jeg, sjovt nok, fundet hos en isenkræmmer i Ålborg.


Vibeke  -  2013-01-13 18:08:24
Super opskrift som både er sund og billig - jeg smager sovsen til med sennep - lav endelig rigelig da resten er rigtig god at stege på panden dagen efter.


jette  -  2012-07-16 12:35:44
Super opskrift!! Nem og lækker, og så er det en god måde at bruge den sunde kål på. Det er meget lettere at lave den i ovn end vandbad.


Allan  -  2012-03-22 14:22:12
Godt nok lang tid siden jeg sidst har laven den, laver min i form, mange spørger til hvor man køber en form, jeg har været så heldig at finde min i en genbrugs butik har set i andre genbrugs butikker at de er der og så har de jo sikkert lavet mange


Finn Røschmann  -  2012-02-14 10:18:38
Hvidkålsbuddingen bliver altså bedre hvis den laves i en høj form. Den bliver ikke så tør som i et fad.


Alex  -  2010-10-23 20:27:25
Det er en dejlig ret , men hvor køber jeg en ny form ? Min er så ringe nu at jeg ikke mere kan bruge den .


Alex  -  2010-10-23 20:24:20
Hvor køber man en sådan form ? jeg har ledt mange stæder ! Svar venligst på E mail [email protected] Æ vil bli så lykle


gisja  -  2010-08-16 09:51:54
Retten kan også laves ved at man bearbejder farsen , som til sønderjydske frikadeller og bruger er rigtig buddingform, som smøres med evt. flydende magarine og her kommer først kål, så fars og der sluttes af med kål. Buddingen koges i vandbad på komfuret i ca. 1½ til to timer - væden fra buddingen kan også tilsættes sovsen - det smager herligt.


Ulla  -  2010-08-12 22:32:27
Lige netop, Malthe, det er sådan man laver/spiser hvidkålsbudding :o))


malthe  -  2010-07-17 20:44:48
jeg laver den i vandbad i en buddingeform.... dagen efter er det det bare super at stege resterne med brasede kartofler


Lena  -  2007-01-22 19:10:08
kom tynde skiver bacon på toppen, inden den sættes i ovnen. Sådan lavede min mormor den.


Lis  -  0000-00-00 00:00:00
Som jeg fik den derhjemme på Als


Alex  -  0000-00-00 00:00:00
Superlækker , jeg har lavet den som Skipper har anbefalet nem og ligetil , intet kan gå galt


Skipper72  -  0000-00-00 00:00:00
let og overskueligt


bma  -  0000-00-00 00:00:00
Den bliver endnu bedre når den laves i en form med låg på som koges i vandbad, husk at hælde alt det kålvand i formen somder kan være der det giver en særdeles god sovs.