Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Stuvet hvidkål med frikadeller

Stuvet hvidkål med frikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 60 minutter

Indsendt :


Stuvet hvidkål med frikadeller, billede 4 Stuvet hvidkål med frikadeller, billede 1 Stuvet hvidkål med frikadeller, billede 2 Stuvet hvidkål med frikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Frikadeller:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  stegning:
15 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  hvidkål:
1000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
5 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Muskat
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
800 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   


Opskrift:

Frikadeller:
Rør kødet sejt med salt – gerne 3-4 minutter. Rør de tørre ingredienser i kødet sammen med revet løg og æg. Rør væsken i lidt ad gangen, og lad farsen hvile i køleskab mindst 1/2 time. Form farsen til frikadeller, og brun dem på en varm pande med smør og olie - ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige - ca. 4 minutter på hver side. Frikadeller skal gennemsteges.

Stuvet hvidkål:
Snit kålen groft, og kog den i letsaltet vand 8-10 minutter. Kog mælken op, og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Kog sovsen godt igennem. Smag til med muskatnød, salt og peber. Vend kålen i. Lad det simre et par minutter under omrøring.

Tips:

Hak 50 g bløde svesker og 1 skrællet æble fint, og rør det i farsen.

Kog mælken igennem med 1-2 tsk. karrypasta, inden den jævnes. Smag evt. til med lidt mangochutney.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (233 stemmer)

Opskriften er vist 532133 gange,
og udskrevet 15817 gange.


Energi:
KJ total 12073 (2874 kcal)
KJ pr. Pers. 3018 (718 kcal)
Vægt ialt 3389 gram
Vægt pr. Pers. 847 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 356 KJ (84 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 9.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Zederkopf  -  2017-10-31 17:35:46
Man kan da sku da ikke stege en hel pandefuld deller i een spsk. Olie og 15 g smør☹️ Hvis man kommer så mange deller på panden som fotoet viser bliver dellerne kogt😝


grethe fich-olsen  -  2015-03-09 16:30:34
frikadeller m.stuvet hvidkål!1pund kalv og flæsk,kom farsen i en skål tilsæt et mellemsstort løg,1 gulerod lidt persille,hak alle grøntsagerne i blenderen og kom dette i farsen,tilsæt lidt stødt paprika salt og peber 1 æg,rør det hele godt sammen med 3 4 skefulde mel og vand så det for en god konsistens.varm pandenmed flydende Becel indtildet er svagt gylden,form farsen med en isske,det er nemt og de bliver pænt ens,husk at tage pandenaf pladen indtil du har sat alle frikadellerne på panden,sæt stegepandentilbage på pladen som står på 9 steg dem pæne gyldne på hver side,skru derefter ned på 4 og lad dem simre ,husk at vende dem flere gange,de skulle nødig blive branket.så kommer jeg til hvidkålen,snit kålhovedet fint,mellemstort,kom det i en stor gryde m.salt og vand så det dækker det snittet hvidkål,lad det koge til det er kogt færdigt,snit,det fint igen på den anden led,hel det meste af vandet fra kom flydende Becel i og 3 Oma madfløder af 4 % skiller ikke men har.en rigtig god konsisistens skræl 4 gulerødder og 8 store kartofler og kog dem m. lidt salt husk at skære gulerødder og kartofler i pæne stykker,når de er helt kogte hældes alt vandet fra og kommes op i gryden til den stuvede hvidkål,husk at smage det til, serverer rødbeder og dionsennep til.velbekomme.gGrethe Fich-Olsen,Slagelse


  -  2015-03-08 21:09:46
Er jeg den eneste der spiser stuvede hvidkål drysset med et godt lag sort peber??


tgad  -  2014-08-17 17:55:37
Der er mange variationer af stuvet hvidkål! Personligt bager jeg den op helt klassisk. Kanel er et levn fra den sønderjyske julekål som er en finsnittet, kogt og vredet hvidkål som tilsættes fløde i store mængder... Denne er fantastisk med kanel/sukker og med flæsk & pølse til :D


  -  2013-10-07 17:11:48
kan det fyses.


Per  -  2012-11-26 22:30:46
Lasse, det er med f rikadellerne, alt der står vægt ved i ingredienslisten indgår, så det burde faktisk også være muligt at regne efter derhjemme.


Lasse  -  2012-11-25 12:56:15
det lyder godt nok kaloriefattigt 84 kcal pr. 100 g. er det så kun den stuvede hvidkål eller er frikadellerne også med i det...


Trine  -  2011-11-06 19:31:05
Er jeg den eneste der kover hvidkålen i mælken? så bliver alle smags stofferne i sovsen.


  -  2011-10-31 18:13:35
Jeg holder nok med Ruth..altså bruge lidt af kogevandet til at lave sovsen med. Men ellers en god og nem opskrift.


Pia  -  2011-02-17 19:09:39
Sovsen smager af risengrød, men lidt grønsagsbouillon hjælper på det :-)


C. Larsen  -  2009-12-27 21:38:17
Der skal absolut ikke bruges majsstivelse - det vil aldrig fremhæve smagen af stuvet hvidkål, som det var opbagt med halvt smør og halvt hvidkålsvand. Majsstivelse smager som klister. Desværre


C. Larsen  -  2009-12-27 21:35:08
Sådan gør jeg - laver en opbagning af halvt smør og hvidkålsvand vand, tilsæt mel og pisk næsten som en "djævel", for at undgå klumper, hæld en del af hvidkålsvandet i, salt og peber, og når den har den gode eksistens, tilføjes de kogte hvidkål, som har kogt i ca. 20-30 min. med 1 spsk. salt. Tilsæt ved servering muskatnød eller bare mere salt og peber, eller lad gæsterne selv drysse på. muskatnød smager fantastisk næsten til alting. Frikadellerne kan nå at stege imens - 1/2 kg svinefars tilsat 1-3 tsk mel, 1 æg, og masser af løg skåret fint, salt og peber, samt lidt mælk, så den får den rette konsistenst (fast). Steges i smør. Alle vil "himle ved denne opskrift, fordi den SMAGER af stuvet hvidkål sammen med frikadellerne. Beregn en del hvidkål, for det forsvinder meget hurtigt af dem der spiser det. Og ja - alt kål giver luft i maven, og hvis alle har spist det - er det næsten lovligt - at slå en "prut". Men det er sund mad - så skidt da.


Prikke  -  2009-08-23 18:41:51
En okay frikadelleopskrift, men en rasende kedelig opskrift på stuvet hvidkål! Det kan godt være at opskriften er mindre fed og dermed mere sund, men så vil jeg hellere undvære!!


Sofie  -  2009-03-16 19:54:12
smagte bare helt utrolig... Fik det her til aften og maven blev bare prop fuld...


Kurt  -  2008-09-01 00:03:14
Jeg er lidt i tvivl ang. hvidkål. Efter kogening af hvidkål, skal man hælde vandet fra? Eller hælde mælken direkte på?


Sascha  -  2008-08-10 15:01:10
Vil anbefale at man bruger rasp i stedet for mel i frikadellerne, og at man bruger dansk vand istedet for mælk....


Morten  -  2008-01-26 11:41:40
Meget fint:) Det er folk som dig der gør det lidt nemmere at være hjemmegående husfar :)


Else  -  2007-11-21 15:58:28
God opskrift. Hos os drysser vi med kanelsukker, og undlader muskatnød og selvfølgelig også karryen


Jørgen  -  2007-01-25 00:10:17
Stuvet hvidkål skal drysses med sukker og kanel. Smager fantastisk


Ruth  -  2007-01-21 23:43:35
Synes det er bedre at lave en opbagt sovs hvor man bruger noget af vandet fra hvidkålen + mælk. (men det feder nok også lidt mere).


stineh  -  0000-00-00 00:00:00
jeg plejer at bruge rasp i stedet for mel i frikadellerne - og så smager det helt fantastisk hvis der også tilsættes lidt revne gulerødder til kålen, de skal bare koge med de sidste 4-5 min.


Soren  -  0000-00-00 00:00:00
var en stor succes i USA..


woodman  -  0000-00-00 00:00:00
smagte GLIMRENDE især det lille tip med karryen gjorde lykke


Anja  -  0000-00-00 00:00:00
Det satte måske gang i maven? Stuvet hvidkål smager også godt med medister