Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 60 minutter

Indsendt :      Red :
Stuvet hvidkål, billede 4 Stuvet hvidkål, billede 1 Stuvet hvidkål, billede 2 Stuvet hvidkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
   
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
evt. Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
   
Opskrift:
Snit kålen groft, og kog den i letsaltet vand 12-15 minutter.

Smelt smørret i gryde, rør melet heri. Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt under konstant omrøring, kog sovsen godt igennem.

Smag til med muskatnød, salt og peber.

Vend kålen i (uden kogevand). Lad det simre et par minutter under omrøring.

Server gerne med frikadeller, kogte kartofler og rødbeder.

Tips:

Se opskrift på Frikadeller her





karakterer:
Opskriften er vist 866351 gange,
og udskrevet 24602 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (292 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6751 (1607 kcal)
KJ pr. Pers. 1687 (401 kcal)
Vægt ialt 1563 gram
Vægt pr. Pers. 390 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 431 KJ (102 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 8.3 gram
Kulhydrat 6.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-02-08 00:03:39
Det er første gang jeg laver stuvet hvidkål. Jeg må sige, at denne opskrift har været mega god til at guide mig igennem, og det er den bedste stuvede hvidkål jeg nogensinde har smagt. Det er ikke sidste gang jeg laver den, med denne opskrift. Alle ingredienser i det mængde man skulle anvende er brugt. Herfra får Alletiders kogebog denne kommentar og 2 x fem i karakter.

  -   2023-03-03 07:05:06
Meget god middags ret.Ummm.Som er let at lave.

  -   2022-01-22 20:13:18
Min første gang med stuvet hvidkål og det var såvellykke

  -   2021-11-30 15:51:08
kan det nedfryses

  -   2020-10-24 16:36:48
Plejer at koge kålen i en mild hønse fon bliver super lækkert

  -   2019-11-22 12:09:32
Efter kålen er kogt hakker jeg den i en skål så den ikke er så grov, jeg bruger også kogevandet fra kålen til sovsen det giver ekstra smag.

  -   2015-03-08 21:09:46
Er jeg den eneste der spiser stuvede hvidkål drysset med et godt lag sort peber??

  -   2013-10-07 17:11:48
kan det fyses.

  -   2011-11-06 19:31:05
Er jeg den eneste der kover hvidkålen i mælken? så bliver alle smags stofferne i sovsen.

  -   2009-03-16 19:54:12
smagte bare helt utrolig... Fik det her til aften og maven blev bare prop fuld...

  -   2008-01-26 11:41:40
Meget fint:) Det er folk som dig der gør det lidt nemmere at være hjemmegående husfar :)

  -   2007-11-21 15:58:28
God opskrift. Hos os drysser vi med kanelsukker, og undlader muskatnød

  -   2007-01-25 00:10:17
Stuvet hvidkål skal drysses med sukker og kanel. Smager fantastisk

  -   2005-01-01 01:01:01
var en stor succes i USA..

  -   2005-01-01 01:01:01
Stuvet hvidkål smager også godt med medister