Foliestegt hamburgerryg med majssalat

Foliestegt hamburgerryg med majssalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hamburgerryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
1-1½ kg.hamburgerryg
 evt. 1 spsk. smør/margarine
2-3 tsk.rosmarin
2 tsk.timian
 
 Sauce:
3-4 dl.bouillon
½ dl.madeira/portvin
1 spsk.tomatpure
1 spsk.smør
1 spsk.mel
 
 Salat:
½ salathoved
1 ds.majskerner
1 kopløse ris.
 
 Dressing:
1 tsk.karry
1 spsk.fløde
1 dl.mayonnaise
 lidt tomatketchup
 lidt vineddike
 
Opskrift:
Skindet trækkes af hamburgerryggen. Hvis kødet er så godt som fedtfrit, smøres et tyndt lag smør/margarine på oversiden. Hamburgerryggen lægges på et rigeligt stort stykke folie. Krydderierne knuses let i en morter og drysses over kødet, som lægges i et ovnfast fad.

Hamburgerryggen stilles i ovn ved 180-200 grader i ca. 1½ time. ( Tilsæt en smule vand i bunden af fadet ). Den færdigstegte hamburgerryg skæres i skiver, anrettes med kogt broccoli og serveres med madeirasauce, majssalat og evt. kartofler.

Madeirasauce:
Bouillon smages til med madeira, lidt tomatpure, evt. lidt salt og jævnes med en smørbolle ( 1 spsk. smør og 1 spsk. mel ). Evt. sky fra folien tilsættes saucen.

Majssalat:
salathoved snittes i strimler, skylles, afdryppes og anrettes med afdryppede majskerner samt kolde, løse ris.

Dressing:
1 tsk. karry røres ud i 1 spsk. fløde. Blandes i 1 dl mayonnaise og smages til med lidt tomatketchup og vineddike.


karakterer:
Opskriften er vist 36131 gange,
og udskrevet 1143 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

jimmi  -  2012-07-21 19:26:38
hamburgerrygen skal pakkes ind i folie

Heidi Jakobsen  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg forstår altså ikke helt, hvad man skal med det der folie. Skal man bare lægge det i fadet under, eller pakke kødet ind eller hvad?