Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Melboller til suppe

Melboller til suppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Suppetilbehør

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Melboller til suppe, billede 4 Melboller til suppe, billede 1 Melboller til suppe, billede 2 Melboller til suppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
65 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
   
Opskrift:
Kom fedtstof og vand i en gryde og bring det i kog. Kom melet i på en gang og rør opbagningen sammen, til den er blank og slipper gryde og ske.

Tag gryden fra varmen og afkøl dejen lidt. Pisk æggene sammen og rør dem i lidt efter lidt. Smag til med salt.

Kom dejen i en bollesprøjte, sprøjtepose eller brug en teske til at forme bollerne med. Skær dejen af i passende størrelse ned i varmt vand efterhånden som dejen trykkes ud.

Kog melbollerne i letsaltet vand i 5-6 minutter, lad dem koge op et par gange.

Tag dem så op med en hulske på en stor tallerken med en omvendt lille tallerken på , så ligger bollerne ikke og svømmer i vand.

Kan fryses, men bedst på en plade enkeltvis. Når de er frosne, kan de nedfryses i poser.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (97 stemmer)

Opskriften er vist 306919 gange,
og udskrevet 6109 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 5064 (1205 kcal)
KJ pr. Portion 5064 (1205 kcal)
Vægt ialt 400 gram
Vægt pr. Portion 400 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1266 KJ (301 kcal)
Protein 9.7 gram
Fedt 18.9 gram
Kulhydrat 24.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Kristian Kvist Kristiansen   -  2020-03-31 20:49:56
Alt for meget æg men de var luftige Og smags løse + når man gerne vil have mormors så er det ikke denne opskrift du skal gå efter

zorba938  -  2020-03-01 22:35:54
De kan super nemt fryses. Det er bare vigtigt at de bliver løsfrosne

Line  -  2020-01-20 07:35:39
Melboller må ikke koge som beskrevet i opskriften. Man skal få vandet op at koge, og herefter melbollerne ned i hæld lidt koldt vand i det kogende vand, når vandet begynder at koge igen, gentages processen i alt 3 gange. Melbollerne tages op med og puttes i en skål med koldt vand og herefter hen i en si, hvor vandet dryppes fra.

Vita  -  2019-02-03 18:10:09
Smagen er fin men konsistensen er blød og svampet, ikke noget rart at få i munden. Er gået nøjagtig efter opskriften men det virker som om at der enten er for meget æg i, eller for lidt mel? De melboller man køber er meget mere faste. Er ikke sikker på at jeg laver dem igen. Med mindre jeg har gjort noget galt

pernille  -  2017-11-08 18:14:52
lavede dem for første gang igår. de blev absolut super gode..nu har jeg jo den gammeldaws bolle sprøjte.. de blev lige så fine.. kan dog se ved andre kommentarer de ikke dur til at fryse ned, som der eller's står de er i opskriften.. ( ? ) er påvej i køkken igen nuher, dog skal der laves dobbel portion :D mums :)

kirstenlarsen  -  2017-10-20 15:26:23
ved frysning, læg dem enkeltvis på en bradepande dækket med bagepapir, stil i fryseren - derefter kan de putte i en plastikpose og tage op som man har brug for dem

Helle Boye  -  2017-01-30 13:02:29
Jeg har prøvet at lave melbollerne med mannagryn i stedet for mel. De blev supergode :-) og dejlig mættende. Kan nemt fryses

Victoria.  -  2016-04-30 15:02:02
GO' opskrift. Bruges gerne igen.

lasse sejr   -  2016-01-14 20:07:09
dejen er ligesom dejen til vandbakkelser.

Liselotte Petersen  -  2014-12-28 08:58:01
Jeg lavede en god portion 14 inden jul og frøs dem ned. Og 1. Juledag da jeg skulle bruge dem til vores suppe gik de fuldkommen i smuller. De var direkte ulækre. Godt at vores Fakta havde åbent så det blev Mou's de bedste. Ærgerligt når nu jeg havde lavet begge dele selv. Hvad gik galt? Hilsen Liselotte

madgirls  -  2013-11-14 13:31:01
Min mor satte den imod maven,og skubbede den frem på den måde, skar bollerne af med en kniv ned i vandet

  -  2012-12-01 23:18:21
Jeg har prøvet at fryse disse melboller og det kan bestemt ikke anbefales . Hilsen gb

jonas  -  2011-12-05 14:27:10
dagens grin troels

Troels  -  2011-11-15 18:31:28
Jeg Har lidt svært ved at styre bolle sprøjten, er der nogen der kan hjælpe eller i det mindste kan holde den?

Carina  -  2011-02-11 23:10:21
I stedet for salt så en spsk. sukker så passer de fint til hyldebærsuppe, jo længere de for lov at ligge i suppen jo mere "blå" bliver de !!

Trine  -  2010-12-12 18:50:16
De er lige som min farmor lavede dem :)

  -  2010-09-08 15:57:09
lyder meget besværgligt ..

TRINE  -  2009-11-19 14:24:27
jeg laver store melboller af denen opskrift, til noget som heder supp og dupp en norsk oppskrift, må de koge længre hvis de er store?

Per  -  2009-07-05 15:24:50
Melbollerne må jo ikke spilkoge i 5 minutter, vandet må kun være på knapt kogepunktet, og så lige kommet i kog et par gange som der står. Hvis de spilkoger i 5-6 minutter vil de ret sikkert koge i smader.

Edit  -  2009-01-03 14:56:58
Hvis man kommer en teske kartoffelmel i skiller de ikke når man koger dem. Iøvrigt kommer jeg lidt friskrevet muskatnød i.

lf  -  0000-00-00 00:00:00
Der bliver ca. 30-40 melboller af denne opskrift. Så lav en dobbelt portion.

NW  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor meget suppe rækker denne opskrift til? Jeg plejer normalt at beregne en af de store poser færdige melboller, der er vel ca. 1 kg. i.

  -  0000-00-00 00:00:00
Lidt muskat ød gør underværker