Côte de boeuf med ragout af snegle, bagte hvidløg og persille

Côte de boeuf med ragout af snegle, bagte hvidløg og persille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Cote de Boeuf

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red:


Ingredienser:
600 g.højrebsfilet
 Olie til stegning
 Salt
 sort peber
 
 sauce:
2 dl.rødvin
½ dl.balsamico
4 dl.kraftig kalvefond
 Salt
 peber
 
 Ragout:
100 g.vinbjergsnegle evt. fra dåse
25 fedhvidløg
1 lille bdt.bredbladet persille -grofthakket
 Olivenolie
 Salt
 peber
 
 Saute:
1 bdt.forårsløg
1 bdt.små gulerødder
100 g.sukkerærter
 Lidt olie til stegning
 Salt
 peber
 
 Kartoffel:
400 g.skrællede bagekartofler
0.75 dl.fløde
20 g.friske trøfler
3 cl.trøffelolie
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Oksefiletén krydres med salt og sort peber og brunes i olie på en varm pande således at kødet får en kraftig stegeskorpe.
Steger færdig i en 220 grader varm ovn i ca. 12 min. - hviler 15 min. før kødet skæres i skiver.

Rødvinsauce:
Rødvin og balsamico koges ind til ca. ½ dl. heri kommes kalvefonden og saucen koges ind til passende konsistens, smages til med salt og peber.

Ragout af snegle, bagte hvidløg og persille:
Hvidløgsfedene bages i lidt olivenolie i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Heri vendes snegle og persille, krydres med salt og peber. Bager 5 min. i ovn.

Grøntsagssauté:
Forårsløgene gøres istand og skæres på skrå i små stykker, gulerødderne renses og deles evt. på langs og sukkerærterne skylles. Grøntsagerne steges på en varm pande i olie til grøntsagerne er møre, krydres med salt og peber.

Kartoffelpuré med trøffel:
Kartoflerne koges møre i vand uden salt og dampes tørre. Pureres med håndmixer og kogende fløde tilsættes. Smages til med finthakket trøffel, trøffelolie, salt og peber. Kommes i sprøjtepose og anrettes herfra på tallerken.

Anretning:
På varme tallerkener anrettes skiver af Cote de boeuf med den varme ragout af snegle, bagte hvidløg og persille, sammen med grøntsagssauté og kartoffelpuré med trøffel. Retten omkranses med rødvinsauce.


karakterer:
Opskriften er vist 13878 gange,
og udskrevet 300 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.7    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu