Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Oksehøjreb med indbagte kartofler

Oksehøjreb med indbagte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehøjrebsfilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Oksehøjreb med indbagte kartofler, billede 4 Oksehøjreb med indbagte kartofler, billede 1 Oksehøjreb med indbagte kartofler, billede 2 Oksehøjreb med indbagte kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2500 g.oksehøjrebsfilet med fedtkant
 salt
 peber
 
 kartofler:
400 g.butterdej plader
50 g.skalotteløg
800 g.kartofler
2 tsk.smør
8 spsk.creme fraiche 38%
8 dildstilke
 salt
 peber
1 æg
 
 sauce:
500 g.mark-champignon
250 g.østershatte
5 kvistetimian
4 fedhvidløg
1 spsk.olie
3.5 dl.piskefløde
 salt
 peber
2 spsk.dijonsennep
0.5 citron
 
 saute:
250 g.skalottelød
3 bdt.forårsløg
3 røde peberfrugter
250 g.cherrytomater
2 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 


Opskrift:

Lad ovnen blive varm på 250 grader C. alm. ovn.

Fedtet skæres fra kødet så det stadig sider fast i den ene side. Fjern senerne og læg fedtet tilbage over kødet. Rids fedtet på højrebet i rudemønster. Gnid kødet med salt og peber. Læg stegen på en ovnrist med bradepande under. Sæt stegen i ovnen på nederste rille ved 250 grader C. alm. ovn i 15 minutter. Sænk temperaturen til 175 grader C. alm. ovn og steg videre 30-50 minutter afhængig af tykkelsen og hvor rødt kødet ønskes.

Ved brug af stegetermometer er temperaturen for meget rødt kød 60 C, rosa 62 C og svagt rosa til gennemstegt 68 C.

Stegen kan evt. efterbrunes ved grill. Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile utildækket i 30-40 minutter før den udskæres. Gør tilbehøret klar, mens højrebet steger.

Indbagte kartofler:
Rul butterdejen ud i en tykkelse på ca. 2 mm. Skær firkanter på 15 x 15 cm. Hak skalotteløg fint og svits dem i smør i en lille gryde. Skræl og riv kartoflerne groft, pres væsken ud og varm dem igennem med løgene under omrøring i 5 min. Tilsæt creme fraiche, fintplukket dild og smag til med salt og peber. Afkøles.

Læg kartoffelfyldet på midten af butterdejen. Pensl kanterne med sammenpisket æg og luk pakken, så den har form som en trekant. Tryk kanterne med en gaffel og pensl kartoffelpakkerne med sammenpisket æg. Bag kartoffelpakkerne i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 40 min. til de er gyldenbrune - også i bunden.

Svampesauce:
Gør svampene i stand. Del markchampignonerne i kvarte og østershattene i tilsvarende størrelser. Pluk bladene af timiankvistene og hak hvidløgsfeddene fint. Kom olien i en tykbundet gryde og sæt den over varmen. Når olien begynder at ryge, hældes svampene, timian og hvidløg i. Rør rundt. Såsnart svampene begynder at afgive væde, hældes al fløden i.

Lad saucen koge ca. 5 min., smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen og rør sennep og citronsaft i - jo mere sennep jo tykkere (og stærkere) bliver saucen. Saucen bør ikke koge, efter senneppen er rørt i - så risikerer man nemlig, at den skiller.

Grønsagssaute:
Pil skalotteløgene (det gøres lettest ved først at skolde dem i kogende vand) og halver dem. Skær forårsløgene i ca. 5 cm lange stykker. Skær peberfrugterne i tilsvarende stykker. Hæld olien i en tykbundet gryde eller en wok og hæld perleløgene i. Svits dem 2-3 min. ved jævn varme. Skru op og tilsæt forårsløg og peberfrugt. Giv det yderligere et par min. Rør jævnligt. Tilsæt cherrytomaterne. Når tomaterne skal begynde at gå itu, tages gryden af varmen, og grønsagerne smages til med salt og peber.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (23 stemmer)

Opskriften er vist 79896 gange,
og udskrevet 3482 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Susanne  -  2014-02-06 12:58:03
Kan kartoflerne forberedes dagen før, så man bare kan sætte dem i ovnen på selve dagen?


Camilla  -  2013-09-11 07:10:52
Kan kartoflerne laves et par dage før?


LISDUNK  -  2011-06-15 15:29:45
den er bare så lækker den ret ,den er dyr men pengene vær,så hvis man kan lide at lave noget godt så skal man prøve den jeg vil give den top karakter.vh lis


  -  2010-01-09 14:35:33
Jeg er lige gået i gang med opskriften for første gang - og opdager, at der i opskriften til sauteen står, at man skal bruge skalotteløg og forårsløg - men under tilberedningsdelen står der "Hæld olien i en tykbundet gryde eller en wok og hæld perleløgene i." Jeg er ikke total nybegynder i et køkken og går ud fra, I mener skalotteløg - men for en nybegynder vil der virkelig være panik på drengen. Bortset fra det ser det rigtig lækkert ud - faldt for opskriften, fordi jeg skulle bruge "noget nyt" med kartofler. Vh, MC


Per  -  2009-02-17 08:11:34
Jo forresten så skal de indbagte kartofler ikke have helt så meget, vil sige omkring 20 minutter.


Per  -  2009-02-17 07:40:49
Rigtig lækker, men grønsagssauten syntes vi var for rå.


Birthe  -  0000-00-00 00:00:00
Har snart brugt opskriften mange gange og den er helt fantastisk så vil man kræse lidt for sine gæster så er den helt ediel


DorteB  -  0000-00-00 00:00:00
En meget lækker ret, med et lidt usædvanligt tilbehør. Den er dog ret dyr, da der skal indkøbes mange forskellige ting, og der skal afsættes adskillige timer i køkkenet. Men det er besværet og pengene værd.