oksehøjrebsfilet med fedtkant - skåret af den nederste del af oksehøjrebet2 kg. oksehøjrebsfilet med fedtkant - skåret af den nederste del af oksehøjrebet
2
tsk.
groft salt2 tsk. groft salt
friskkværnet peber friskkværnet peber
4
dl.
vand4 dl. vand
Grøntsager Grøntsager
300
g.
majroer i både300 g. majroer i både
300
g.
nye gulerødder i skiver300 g. nye gulerødder i skiver
1½
liter
kogende vand1½ liter kogende vand
2
tsk.
groft salt2 tsk. groft salt
300
g.
nye zittauerløg i både300 g. nye zittauerløg i både
300
g.
friske sukkerærter300 g. friske sukkerærter
Marinade: Marinade:
½
dl.
risvineddike½ dl. risvineddike
2
spsk.
vand2 spsk. vand
2
tsk.
groft salt2 tsk. groft salt
friskkværnet peber friskkværnet peber
4
spsk.
vindruekerneolie4 spsk. vindruekerneolie
500
g.
små, nye kogte og lune kartofler500 g. små, nye kogte og lune kartofler
Opskrift:
Oksehøjreb:
Læg stegen på ovnens rist i bradepanden. Sæt evt. et stegetermometer i siden på stegen. Drys med salt og peber, og brun stegen nederst i ovnen. Skru ned og hæld vand i bradepanden.
Mål stegens centrumstemperatur efter ca. 2 timer - den skal være 58-60° (rødt), 65° (rosa) eller 68° (svagt rosa). Steg evt. kødet færdigt - og tag det ud af ovnen.
Lad stegen hvile tildækket (ikke fedtkanten) i ca. ½ time.
Marinerede forårsgrønsager:
Kom imens majroer og gulerødder i det kogende vand tilsat salt, og kog dem i 2 min. Tilsæt løg og kog yderligere i 1 min.
Kom sukkerærter i, og giv dem et opkog. Hæld grønsagerne til afdrypning i en sigte.
Marinade:
Pisk marinaden sammen, og smag den til.
Læg grønsagerne i en skål, og hæld marinaden over. Lad dem trække tildækket i ca. 1 time.
Ved serveringen:
Vend kartoflerne i grønsagerne, og anret i en stor skål. Skær kødet i tynde skiver, og anret på et varmt fad. Giv Lyst brød til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3
(2 stemmer)
Opskriften er vist 18809 gange, og udskrevet 481 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider