Braiserede andelår og hjerter i syrlig kål med rodurter

Braiserede andelår og hjerter i syrlig kål med rodurter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Andelår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
2 andelår
10 andehjerter
 lidt andefedt/ smør og planteolie
1 kg.hvidkål
1 gulerod
1 pastinak
1 persillerod
½ selleri
1 knudekål (kålrabi art)
 en buket med top fra grønsager
 en lille buket timian
½ fl.Syrlig hvidvin
 salt
 møllepeber
 
 
Opskrift:
Klargøringen:
Andelårene soigneres, evt. fjerrester og stubbe fjernes, der skylles og aftørres i klæde. Andehjerterne gåes efter for blod, skylles og aftørres. Grønsagerne skylles, tyndskrælles og skæres groft. Kålen skylles og fintsnittes.

Fremstillingen:
I en tykbundet gryde med rigeligt plads smeltes andefedt/smør/olie. Når fedtstoffet er rygende varmt brunes andelår og hjerter i fedtstoffet, der krydres med salt og pebermølle. Den fintsnittede hvidkål og rodurterne tilsættes og, der sauteres ved høj varme. Der påhældes hvidvin og top fra grønsager og timianbuket lægges ved. Der lægges låg på og varmen sænkes således, at braiseringen foregår ved svag varme til lår og hjerter er møre. Kålen tilsmages med salt og peber.

Anretningen:
Buketterne fjernes og hjerter og andelårene tages op, hvert lår deles i to stykker i ledene og hjerterne deles på langs. Kål og urter anrettes i dybe varme fade sammen med lår og hjerter.

Serveres med velsmagende sennep og nybagt brød.


karakterer:
Opskriften er vist 25907 gange,
og udskrevet 387 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2013-01-19 16:52:50
Hvad er det for en holdning Tomse, stegetid afhænger af størelse på lårene og hvor stor portion du laver. Smager himmelsk også dagen efter

Tomse  -  2013-01-13 21:30:45
Hvis man ikke gider og gi´opskriften tid på, skal man nok holde sine ideér for sig selv.

Hanne  -  2011-02-02 17:51:58
Hvad er stegetiden?

CR.  -  0000-00-00 00:00:00
Der er ikke anslået kogetid førend andelår er møre !