okse- el. kalvebouillon 3/4 dl. okse- el. kalvebouillon
salt salt
peber peber
evt. persille evt. persille
300
g.
kartofler i tynde skiver 300 g. kartofler i tynde skiver
50
g.
løsfrossen spinat el. friske spinatblade 50 g. løsfrossen spinat el. friske spinatblade
salt salt
peber peber
1
dl.
fløde 13% 1 dl. fløde 13%
Opskrift:
Kartoffelkage:
Smør 2 ovnfaste portionsforme. Læg kartofler og spinat lagvis i skålene (3 lag kartoffel, 2 lag spinat), krydr med salt og peber, hæld fløde over og sæt dem i ovnen ved 175° C i ca. 1 time, til kartoflerne er møre.
Tournedos:
Brun kødet på begge sider i 1/2 min. ialt på en tør, meget varm pande. Tilsæt smør, skru ned til middelvarme og steg kødet i ca. 31/2 min. på hver side. Krydr med salt og peber, lad kødet hvile på tallerkenen, mens sautéen laves.
Svampeblommesauté:
Rist rengjorte svampe i smør i 2 min., tilsæt kvarte blommer, portvin og bouillon, lad det simre 2 min. Krydr med salt og peber, pynt evt. med persille.
Vend kartoffelkagen ud på tallerkenen med tournedos og læg sautéen ved siden.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.8
(5 stemmer)
Opskriften er vist 15513 gange, og udskrevet 534 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider