Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tournedos med svampe-blommesauté & kartoffelkage

Tournedos med svampe-blommesauté & kartoffelkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
2 tournedos af oksemørbrad
 smør
 salt
 peber
 
200 g.svampe (f.eks. østershatte - kantareller - markchampignon)
25 g.smør
3 blå blommer
2 spsk.rød portvin
3/4 dl.okse- el. kalvebouillon
 salt
 peber
 evt. persille
 
300 g.kartofler i tynde skiver
50 g.løsfrossen spinat el. friske spinatblade
 salt
 peber
1 dl.fløde 13%
 


Opskrift:

Kartoffelkage:
Smør 2 ovnfaste portionsforme. Læg kartofler og spinat lagvis i skålene (3 lag kartoffel, 2 lag spinat), krydr med salt og peber, hæld fløde over og sæt dem i ovnen ved 175° C i ca. 1 time, til kartoflerne er møre.

Tournedos:
Brun kødet på begge sider i 1/2 min. ialt på en tør, meget varm pande. Tilsæt smør, skru ned til middelvarme og steg kødet i ca. 31/2 min. på hver side. Krydr med salt og peber, lad kødet hvile på tallerkenen, mens sautéen laves.

Svampeblommesauté:
Rist rengjorte svampe i smør i 2 min., tilsæt kvarte blommer, portvin og bouillon, lad det simre 2 min. Krydr med salt og peber, pynt evt. med persille.

Vend kartoffelkagen ud på tallerkenen med tournedos og læg sautéen ved siden.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 14807 gange,
og udskrevet 494 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu