Oksemørbrad med jomfruhummer

Oksemørbrad med jomfruhummer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Oksemørbrad med jomfruhummer, billede 4 Oksemørbrad med jomfruhummer, billede 1 Oksemørbrad med jomfruhummer, billede 2 Oksemørbrad med jomfruhummer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 g.okse- eller kalvemørbrad
 salt
 peber
 
12 jomfruhummere eller 4 jomfruhummere og 8 jomfruhummerhaler
 
6 bagekartofler
3 spsk.fromage frais
1 spsk.rapsolie
1 dl.skummetmælk
1 spsk.friskrevet ingefær
1 finthakket rød chili
2 kvistehakket timian
 salt
 peber
 
150 g.friske haricots verts
2 gulerødder
1 gul peberfrugt
150 g.østershatte
2 spsk.lynghonning
2 spsk.oystersauce
 salt
 peber
 
Opskrift:
Mørbraden krydres med salt og peber og helsteges i intervaller. 12 minutter ved 200 grader C. alm. ovn, 12 minutter under klæde, 12 minutter ved 200 grader C. alm. ovn og sluttelig 12 minutter under klæde inden den skæres for og serveres.

Jomfruhummerne gratineres i et ildfast fad i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 8 - 10 minutter.

Kartoflerne skrælles, skæres i mindre tern og koges i letsaltet vand i 15 minutter. Herefter røres de med en håndmikser med fromage frais, rapsolie, skummetmælk, ingefær chili og timian. Kartoffelmosen smages til med salt og peber.

Bønner, gulerødder, peberfrugt og østershatte gøres i stand og skæres ud i mindre stykker. Grøntsagerne sauteres på panden i honning, oystersauce, salt og peber.

Retten serveres med pillede jomfruhummerhaler og en enkelt hel pr. person, lidt blandet salat samt frisk dild på toppen.





karakterer:
Opskriften er vist 50383 gange,
og udskrevet 1073 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu