Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grydestegt vildsvinekølle

Grydestegt vildsvinekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Grydestegt vildsvinekølle, billede 4 Grydestegt vildsvinekølle, billede 1 Grydestegt vildsvinekølle, billede 2 Grydestegt vildsvinekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.udbenet vildsvinekølle
 Salt
 peber
 
125 g.bacon i skiver
200 g.gulerødder
40 g.løg
1 laurbærblad
10 peberkorn
 
2.5 dl.vildtbouillon
3 dl.rødvin
 
 Sauce:
3 dl.fløde
 Salt
 peber
50 g.ribsgele
1 dl.rødvin
 evt.jævning
 
 Ristede rodfrugter:
800 g.gulerod
800 g.pastinak
 timian
 citronsaft
 salt
 peber
 olivenolie
 
 Svampe:
125 g.bacon i skiver
400 g.champignon rensede
 
 Risole:
2000 g.små koget kartofler
100 g.smør
 salt
 peber
 


Opskrift:

Vildsvinekøllen gnides med salt og peber.

Baconen brunes i en gryde sammen med gulerødder i tern, hakkede løg, laurbærblad og peberkorn i et par minutter. Læg køllen i gryden og brun yderligere et par minutter.

Vildtbouillon og rødvin tilsættes og blandingen småkoge under låg i ca. 2 timer. Kødet vendes jævnligt og der tilsættes evt. ekstra væde, gryden må ikke koge tør.

Køllen tages op og trækker 20-30 minutter.

Sauce:
skyen sigtes og spædes op med fløde og rødvin, ribsgele tilsættes og saucen jævnes evt. Smages til med salt og peber.

Ristede rodfrugter:
De skrællede gulerødder og pastinak skæres i stave som blancheres ca. 2 minutter. Dryppes af.
Ristes på en grillpande penslet med lidt olie, almindelig pande kan også bruges.

Baconen skæres i strimler, champignon kvartes.
Ristes på panden til champignonerne ikke afgiver mere væde.

Risole:
De små kogte kartofler varmes på en pande i smøret.

Kødet skæres i 0,5 cm tykke skiver.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (10 stemmer)

Opskriften er vist 58225 gange,
og udskrevet 3251 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mads Larsen  -  2012-08-26 17:33:10
Jeg synes kødet ser utroligt tørt ud...


Lars   -  2012-07-21 17:07:08
Men hvad temperatur skal ovnen have i de to.timer ?


jette juul  -  2009-10-21 17:55:35
jeg vil spørge hvor maget timian og citron man skal komme i ratten med venleg hilsen jette juul