Porresuppe

Porresuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
SuppeRet : Suppe - Grøntsagssuppe Grøntsagssupper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Porresuppe, billede 4 Porresuppe, billede 1 Porresuppe, billede 2 Porresuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
15 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Timian, tørret
50 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
50 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
0.5 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
Opskrift:
Porre og løg skæres i tynde skiver og svitses i margarinen.

Grønsagerne koger med vand, bouillon, mælk og timian i ca. 10 minutter. Gulerødder og ærter tilsættes og koger herefter 5 minutter. Suppen blendes.

Lad suppen koge op i gryden, tilsat fløden. Smages til med salt og peber.

Pyntes med purløg.


karakterer:
Opskriften er vist 156384 gange,
og udskrevet 4610 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 1951 (464 kcal)
KJ pr. Pers. 975 (232 kcal)
Vægt ialt 920 gram
Vægt pr. Pers. 460 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 212 KJ (50 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 5.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Duplex  -  2015-07-18 18:45:10
Jeg steger først en masse bacon og svinekød og bruger fedtet fra det som margarine. Kødet tilsættes derefter som tilbehør. :D Det ski' godt!

Lotte  -  2013-01-11 12:22:46
Hvor skal mælken bruges henne?

Jannie  -  2008-08-17 11:02:47
kom lidt forårsløg i, sag moneysause fra karolines køkken.

jan  -  2008-06-03 19:48:46
rigtig dejlig ret.. tilsatte dog karry i stedet for timian, og radisser istedet for ærter..

seb  -  2008-04-26 20:06:06
jeg ville nok sige at det var til max. 3 ( som forret)

Louise  -  2008-04-02 20:28:36
Hej, jeg kom ca. 150 g gulerødder i og 100 g. ærter i, det synes jeg kun gjorde suppen bedre. Kom ikke fløde i, og den endte alligevel med at være super lækker. Det blev til en ret stor portion, måske forret til 4 og stor portion til 2 :) Vil helt sikkert lave den igen, da den er super nem og hurtig.

Jens  -  2007-11-28 21:23:14
hvor mange pers er det til ?