Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Benløsefugle

Benløsefugle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Benløsefugle, billede 4 Benløsefugle, billede 1 Benløsefugle, billede 2 Benløsefugle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Okseklump
100 gram Spæk Røget
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sauce:
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Kulør
3 tsk. Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   


Opskrift:

Kødet skæres ud i tynde skiver ca. 2 til hver. De tynde kødskiver bankes ud. Rulles sammen med en tynd skive røget spæk, en tandstikker stikkes igennem kødrullen på langs. Brunes godt i margarine og tages op.

Vildsauce:
Melet tilsættes margarinen fra kødet og bages igennem med mælk der er blandet op med vandet, lidt efter lidt og koger igennem før hver tilsætning af vædske. Tilsæt kulør, ribsgele, salt og peber.

Læg kødrullerne i saucen og småsimrer i vildtsauce i ca 1 time.

Serveres med hvidekartofler og ribsgele.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (48 stemmer)

Opskriften er vist 111224 gange,
og udskrevet 3143 gange.


Energi:
KJ total 14453 (3441 kcal)
KJ pr. Pers. 3613 (860 kcal)
Vægt ialt 2527 gram
Vægt pr. Pers. 631 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 571 KJ (136 kcal)
Protein 8.1 gram
Fedt 8.0 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bitten  -  2019-02-05 13:24:44
Benløse fugle er altid godt. Vores variant smører man tyndt stærk sennep ud på oksekødet, lægger en tynd skivet bacon , lange strimler af gulerod og syltet agurk. Rul op, nål igennem , steg og færdigt :)


vipsen  -  2013-02-18 11:05:05
Hvorfor er der altid en eller anden, som vil forandre på den opskriften, som er her. Jeg synes, om man ikke er tilfreds med den oprindelige, behøver man jo ikke at lave retten.


  -  2012-10-23 18:31:54
prøv med lomvig-i ved svømmefugl,, Mums


:)  -  2011-08-10 21:52:08
Det er en rigtig god opskrift, men den bliver bestemt ikke dårligere hvis man sparer på fedet :)


Walter fra Hvidovre  -  2010-12-29 12:29:32
bruger altid kalvetyksteg i store,tynde skiver,kommer en god stærk sennep på indersiden,sammen med baconskiver og løg,binder det sammen og bruner det sammen med masser af løg,giver god smag og en god konsistens.


Susanne (Kruså)  -  2010-02-18 23:05:52
Brug kærnemælk og fløde 9% til sovsen. Det vil I ikke fortryde.


  -  2009-11-06 15:01:24
lækker opskrift jeg bruger så bare frisk kogte gulerødder i sovsen i stedet for ribsgele


TjarliMajk  -  2009-09-23 17:23:32
Til en "vildt" sauce bør man tilsætte blåskimmelost.


Per  -  2009-09-12 21:38:32
Spar på melet til saucen, den skal ikke være ret tyk, for så koger det meget nemt på, tilsæt evt. ekstra vand undervejs og tag så kødrullerne op til slut og jævn evt. med en meljævning eller smørbolle.


Ida in Wyoming, USA  -  0000-00-00 00:00:00
Tusind tak, jeg skal prove opskriften i aften. I appreciate your answers. sincerely, Ida


  -  0000-00-00 00:00:00
prøv at erstatte oksekødet med nakkefilet i tynde skiver (fra gris). Det er bare superlækkert og meget mørt uden at virke tørt


Vera  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg kommer lauerbærblade i og så får vi også bønnesovs det er en mælkesovs med snitbønner i det smager godt


Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Persille og spæk rulles i fuglene, og lidt fløde gør sovsen ekstra lækker. Serveres med kartoffelmos