Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Oksekød i sur-sød-stærk sauce medsvampe og passionsfrugter

Oksekød i sur-sød-stærk sauce medsvampe og passionsfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
500 g.okseklump
 Fire gulerødder
1/3 kinaradise
10 gramfrisk ingefær
150 g.Iceberg-salat
1 dåse sur-sød sauce (ca. 4 dl) - f.eks. beauvais
175 g.svampe
150 ghenkogte passionsfrugter
 Risnudler (glasnudler)
 Japansk soya
2-3 spsk.jordnødde- eller vindruekerneolie
1 spsk.sesamolie
 
 Tørre kryderier:
 Citrongræs
 Galangarod ("laos")
 Tørret, knust chili (1 tsk. groft chili eller 1/2 tsk. fint stødt chili - eller efter behag)
 Middelhavssalt
 
 Tilbehør:
 Kogte, løse ris.
 
 


Opskrift:

Start forarbejdet dagen før ved at lægge fine strimler af iceberg-salat i lag med salt. Lad det stå i en skål i køleskabet i et døgn. Hæld af og til vand fra.

Hvis du bruger tørrede svampe, skal de udblødes i vand natten over.


Skær først alle ingredienserne ud:
Skær gulerødderne ud i tynde stave (1/2 cm tykkelse og fire cm i længden). Skær kinaradisen ud i små tern (1cm. på hver led eller mindre). Skær ingefæren ud i helt små tern eller riv den på et rokostjern. Skær kødet ud i tynde strimler eller femkronestore, flade stykker. Skær svampene groft ud - i halve eller fjerdedele. Opvarm wok'en. til (rigtig) god varme. Opvarm olien (begge slags) til nær brankning.


Lynsteg kød og ingefær sammen. Tilsæt gulerødder og kinaradise, når oksekødet er halvt gennemstegt. Steg blandingen videre ved høj temperatur i nogle minutter. Skru ned for varmen og tilsæt den saltede salat, sur-sød saucen, svampe og krydderier. Rør grundigt, og tilsæt dernæst de henkogte passionsfrugter. Herefter bør du kun røre forsigtigt. I hvert fald hvis frugterne ikke skal skifte navn til passionsmos. Gem noget af saften fra passionsfrugterne og tilsæt den, hvis retten bliver for "fast". Lad det hele trække under låg i ti-femten minutter. Skru op for varmen, tilsæt et par håndfulde risnudler til retten, og rør, indtil de er bløde. Server med løse ris til. Du kan også tilsætte en større mængde risnudler og undvære de løse ris. Gangzhou-syltede grøntsager er også godt tilbehør.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 14100 gange,
og udskrevet 165 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu