Skær selv kødet ud eller få slagteren til at skære kødet ud i 5x5x3 cm. Bland melet med salt og peber og vend kødstykkerne heri og brun dem i smør og olie i en gryde.
Skær bacon i tern og steg dem i lidt olie, kasser fedtstoffet.
Pil skalotteløg, skær gulerødder og persillerødder i runde skiver på 1/2 cm tykkelse. Kom dem i et ildfast fad sammen med det brunede kød og bacon.
Kom krydderierne i et kaffefilter, luk det sammen med en bomuldssnor og tilsæt det sammen med rødvinen (til det næsten dækker indholdet i fadet).
Dæk fadet til med sølvpapir og sæt det i ovnen til kødet er mørt - spørg hos slagteren, hvor længe kødet skal have (ca. 1 1/2 -2 timer - ellers er kødet for godt eller for dyrt).
Tilsæt retten oliven og smag til med salt og peber
Drys med hakket persille lige inden servering.
MOS:
Start med kogning 1/2 time før kødretten er færdig.
Skræl og skær grøntsager og kartofler i grove stykke, pil hvidløgsfed og kom det hele i en gryde dækket med vand (tilsæt ikke salt) og kog grøntsagerne 25 minutter.
Hæld vandet fra
Tilsæt 1 tsk salt og lidt peber, 2 spsk smør og mos grøntsagerne med en kartoffelmoser, en gaffel eller et piskeris.
Tilsæt lidt mælk til mosen har den rette konsistens for mos og server hele retten med det samme.
Tips:
Man kan bruge de rodfrugter, man kan lide og i det forhold man kan lide, dog mindst 50% kartofler.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.1
(17 stemmer)
Opskriften er vist 90855 gange, og udskrevet 2312 gange.
Energi:
KJ total 19752 (4702 kcal)
KJ pr. Pers. 4938 (1175 kcal)
Vægt ialt 4753 gram
Vægt pr. Pers. 1188 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 415 KJ (98 kcal) Protein 6.9 gram Fedt 3.9 gram Kulhydrat 13.5 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
anders - 2015-03-15 19:00:14 Rettet smager ikke af særlig meget. Desværre
Henrik Groot - 2015-02-21 13:08:47 Lækker ret, super let at lave. Spar ikke på rødvinen den svinder en del i ovnen.
Arne Arnasson - 2012-06-30 11:47:23 Med kartoffelmos OG pasta? En bombe af kulhydrater, da.
- 2009-01-28 10:44:55 der skal både rød- og hvidvin i en rigtig daube,samt appelsin- og citronskal og så serveres den med polenta (kan jeg ikke lide) så kartoffelmos er OK
- 0000-00-00 00:00:00 Virkelig lækker og let at serverer for mange mennesker.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider