Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Massamanbøf

Massamanbøf, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Massamanbøf, billede 4 Massamanbøf, billede 1 Massamanbøf, billede 2 Massamanbøf, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Okseklump
4 dl. Kokosmælk, stor dåse 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
60 gram Peanuts usaltede 1 dl. vejer 75 gram.
   
  Løgblanding:
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
8 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 Rød chilipeber
   
4 dl. Kokosmælk, stor dåse 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Karrypasta
4 spsk. Fiskesauce 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Kødet skæres i 2 1/2 cm. terninger. Bland kødet med kokosmælken i en mellemstor gryde og lad det simre sagte i 45 min.

Svits peanuts gyldenbrune på en tør pande, tag dem af panden.

Løgblanding:
Svits hakkede løg, hvidløg og chili i olien. Kom løg, hvidløg og chili i en blender og kør det til en glat masse.

Bland resten af kokosmælken, karrypasta, fiskesauce, sukker, løgblanding og de stegte jordnødder i kødgryden. Bring alt i kog og kog det i 5 min.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)

Opskriften er vist 34287 gange,
og udskrevet 299 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Tatiana  -  2016-09-17 09:19:39
Virkeligt lækkert - er ikke sidste gang jeg laver det. Næste gang vil jeg svitse rød peber med løg for at give det sødme og udelade sukker.


Lotte.  -  2015-05-18 18:11:19
Det skal slet ikke koge så længe, ikke med mindre man skærer kæmpe stykker af kødet. mit kogte de 45 minutter og det blev rigtig godt.


Nina  -  2013-01-31 18:36:02
Jeg fulgte dit råd Per om at koge kødet i ca 2 timer og det er jeg rigtig glad for ;-) jeg nøjes med en grøn chilli istedet for 3 røde samt at jeg doserede carry pastaen stille og roligt mens det smagt til hvilket gav en lækker krydret ret MUMS


Per  -  2013-01-30 18:28:13
Kødet skal have noget længere for at blive mørt, her fik det, godt 2 timer. det fik så også 1 ds. kokosmælk ekstra og en ds. vand undervejs i kogning. Det vil også være en fordel at koge kødet op, og skylde det under rindende vand inden det lægges i kokosmælken. Og så brugte vi kun ca. halvdelen af løgblandingen, og 2 spsk. karrypasta, det blev rigeligt stærkt til os, så rådet er at tilsætte lidt af gangen og smag til, specielt hvis du ikke er til så stærk mad.