Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bedstemors bradepandekage med æbler

Bedstemors bradepandekage med æbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bedstemors bradepandekage med æbler, billede 4 Bedstemors bradepandekage med æbler, billede 1 Bedstemors bradepandekage med æbler, billede 2 Bedstemors bradepandekage med æbler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
540 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
480 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Æg og sukker piskes hvidt, margarinen smeltes og hældes i. Mel og bagepulver blandes og sigtes ned i dejen sammen med mælken.

Æblerne skrælles og skæres i tern, inden de vendes i dejen.

Dejen fyldes i en bradepande ca. 23x33 cm. og bages ved 180 grader C. alm. ovn i ca 1 time og 10 minutter.

Der kan evt. drysses lidt sukker ovenpå dejen, når sukkeret er gyldenbrunt er kagen færdig.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (176 stemmer)

Opskriften er vist 464325 gange,
og udskrevet 18213 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 27081 (6447 kcal)
KJ pr. Pers. 2256 (537 kcal)
Vægt ialt 2275 gram
Vægt pr. Pers. 189 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1190 KJ (283 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 10.9 gram
Kulhydrat 42.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Steen  -  2019-11-08 00:36:45
For dem, der af en eller anden grund ikke kan spise sukker, kan jeg anbefale "Sötströ" eller Sucrin Gold. Selv bruger jeg "Sötströ" (hedder det i hvert fald i Sverige, hvor jeg bor, ved ej, hvad det hedder i Danmark) og har god erfaring med det. Iflg. varedeklarationen er der ingen sukkerarter der, hvor der på varedeklarationen står "Hvoraf sukkerarter". Kiloprisen svarer til ca. 96,- danske kroner. Vil nogen vide mere om det, bistår jeg gerne med min erfaring, men jeg understreger, at jeg ikke gør reklamer for nogle produkter og ejheller sælger. Jeg udtrykker blot mine erfaring som forbruger.

  -  2019-10-19 10:51:13
Det var da meget sukker :-)

Susan Hansen   -  2019-04-25 12:14:38
Findes der ik nogen kager med æbler uden pagepulver da vi ik kan tåle bagepulver

Nikolaj skou  -  2018-11-15 08:08:36
verdens bedste kage lavede den til en fødselsdag alle kunne lide den. super lækker kan helt sikkert anbefale den.

Siw Pedersen  -  2018-09-26 20:24:38
Æblerne bliver ikke skrællet, men skåret i små stykker og drysset med en blanding af 4 spsk sukker og 2 sosk kanel. Det trækker mens jeg laver resten af kagen. Jeg kommer 2 tsk vanille sukker i med sukker/æg. Jeg kommer 1 spsk kanel i med mel/bagepuver.

Birgitte   -  2018-09-08 11:47:17
Det er rigtig godt, hvis man vender æblestykkerne i kanel

Line W  -  2018-08-22 00:34:06
Jeg er vild med kagen. Skulle lige ind og læse jeres kommentare og opdager at jeg har glemt at putte mælk i 😂😂 Det fungere også -og den skal laves igen - uden mælk.

Ula  -  2018-02-12 22:22:51
Kagen skal ikke bage i en Time, for så bliver den tør, men 30 min :)

Hanne  -  2017-10-15 16:31:06
Kagen er nem at bage men jeg synes ikke den smager af noget som helst.

Anita  -  2017-09-11 11:18:15
Kan man komme den i fryseren ? 😀

Bente Ina  -  2017-06-10 07:40:14
jeg bruger ikke margarine, men smør, og jeg skræller ikke æblerne da jeg bruger økologiske.

Ole H.  -  2017-04-26 14:23:41
Kom evt. lidt citronsaft og citronskal i. Det gør den lidt friskere

Kim K  -  2017-03-09 15:43:26
Super lækker kage og meget hurtig at smække sammen Mine æbler var blevet lidt kedelige efter en uge i frugtskålen og frem for at lave mos ville jeg prøve noget andet. Jeg brugte dog (budget)smør da jeg meget sjældent har margarine i huset og skummemælk da det var det jeg havde Den kage kommer ryger lige i opskriftssamlingen

Jytte olsen  -  2017-01-31 10:36:04
Dejlig nem kage at bage og smager godt og holder sig frisk i lang tid ,hvis den ikke allerede er spist,smager godt med lidt flødeskum

Nikolaj Skou   -  2015-11-11 16:31:49
den smagte rigtig godt. kan du ikke finde på noget man få oven på

  -  2014-09-26 21:36:13
Bedste æblekage jeg har smagt. 400 gram sukker er nok, og mindre margarine kan også gøre det (175 gram). En lille smule mere æble gør ikke noget (6-7 afhængig af størrelsen). Ikke sidste gang jeg bager den!

Dorte  -  2014-05-25 13:56:03
Jeg bagte kagen og den blev dejlig våd og med god smag af æble og kanel. Og til alle der vil spare på sukker og smør, da brugte jeg 100 g sukker og 5 tsk. Nevella Stevia pulver, sidstnævnte mængde søder som 400g sukker men med 10 kcal.! Smør 200 g. 2 æbler i skiver på toppen med lidt kanelsukkerdrys samt 3 tsk. Vanillesukker i dejen. Prøver næste gang med vanillaessens. Ingen bemærkede, at kagen var sukkerreduceret, slet ingen bismag overhovedet.

wolf   -  2014-01-09 16:04:21
i steden for at bruge mælk brug vand og ikke som der er nogle der skriver raps olie da der skal til sættes fed stof olie gør kager mere flyden hvis mand til sætter det i steden for alm fedstof som amgarine en vider bruge jeg ikke fem æbler men blot to og det var mere ind rigelig til den mængde der er i op skriften

  -  2013-11-09 15:23:50
jeg kommer lidt havergryn i det bliver den ikke dårliger af

Stine  -  2013-10-14 15:45:51
Kan man bruge letmælk ?

helena 22år  -  2012-01-02 16:07:49
nu står kagen i ovnen, i skal prøve at putte vaniliesukker i dejen og ligge æble stykkerne oven på dejen også drysse kanel sukker på så er den bare super vidunderlig lækker kage^^

Lisa i Florida  -  2011-10-21 15:27:22
JEG HAR VARMLUFT OVN, MEN BRUGER DEN ALDRIG, JEG ER LIDT GAMMELDAVS.

Thit  -  2011-10-20 11:47:02
Er det i varmluftsovn?

Lisa i Florida  -  2011-10-18 15:35:14
LOUISE, SE HVAD JEG HAR SKREVET, SÅ FÅR DU SVAR PÅ, AT KAGEN KAN FRYSES, OG EN GOD MÅDE, AT GØRE DET PÅ.

Lisa i Florida  -  2011-10-16 23:50:54
PRØV AT LAVE DOBBELT LAG. FØRST DEJ, SÅ ÆBLER I SKIVER, DER DRYSSES MED EN KANEL/SUKKER BLANING. IGEN DEJ, PÅ TOPPEN IGEN ÆBLESKIVER OG SUKKER/KANEL BLANDING. SLUT AF MED HAKKEDE WALNØDDER. BAGETID CA. DET SAMME.NÅR JEG LAVER DEN, SKÆRER JEG DEN IGENNEM PÅ LANGS, DEREFTER 2 1/2-3 CM SKIVER, SOM JEG LÆGGER I LAG I EN PLASTIK KASSE, MED FILM MELLEM LAGENE, OG SÅ I FRYSEREN. JEG TAGER SÅ HVOR MANGE SKIVER JEG SKAL BRUGE, UD ET PAR TIMER FØR DE SKAL SPISES. LIDT FLØDESKUM (FEDER KUN, HA HA,)ER SUPER GODT. INGEN SKÆLD UD OVER STAVEFEJL, JEG HAR BOET I AMERIKA SIDEN 1959 TAK.

Tovery  -  2011-10-16 23:49:18
Jeg fatter altså ikke, at så mange herinde stadig bruger margarine. Det smager helt anderledes med smør, og man kan jo bare købe det billige smør (ca. 11 kr. pr. pakke)., Det kan ikke vælte hele budgettet. Man kan måske også erstatte lidt af smørret med rapsolie? Plejer jeg ofte at gøre. me MARGARINE... nej!

Louise  -  2011-09-18 13:14:09
Er der nogen, der ved, om kagen kan fryses?

sofias mor  -  2011-03-13 12:41:35
Super super go kage... nem og lækker....

Shamisk  -  2010-03-24 09:46:25
Brugte, rapsolie istedet for mælk fordi det hastede, og fordi jeg ik har mere mælk.. Men den er i ovnen nu håber det smager godt :D

DB  -  2009-10-21 22:05:43
Æblestykkerne endte alle inde på midten af kagen under bagningen, selvom de var jævnt fordelt i dejen inden kagen kom i ovnen .. Den skulle bages i ca. 1 time før den var gennembagt, men så var resultatet også bare super! :D

Safira  -  2009-10-06 14:04:10
Super kage, nem og lækker. Toppen var dejligt sprød og bunden luftig. Jeg brugte 4 dl sukker, 2 dl flydende becel, 4 tsk bagepulver, 2 tsk kanel og 2 tsk vanillesukker, samt ingrid marie æbler fra haven. NAM!

HMH  -  2009-09-04 12:27:35
Er den fryse egnet??

Vicky  -  2009-08-18 22:18:07
Jeg skrev tidligere på aften, at jeg havde snittet nogle madæbler fra haven i skiver. Grundet den sure smag, har jeg tilføjet lidt kanel og brun farin. Kagen blev serdeles vellykket smagsmæssigt. Og der var ingen problemer med at æblerne samledes sig på mindten. Æbleskiverne var derimod bundfaldet lidt. Dvs. alt det gode æblesnask lå i bunden af den færdige kage, selvom det var fordelt i flere lag inden kagen kom i ovnen. Jeg har bagt en kage mere, bare med strimmel revet æble & gulerod. Og så har jeg kommet grofthakket mørk chokolade i. Den er så ikke blevet smagstestet endnu, da den første kage fyldte godt i maven ( ' ' , )

  -  2009-08-18 20:07:04
Jeg havde ingen æbler, så måtte ud og plukke nogen fra træerne i haven. Jeg tog de sureste madæbler som nok ikke er helt klar endnu. Jeg har derfor valgt at skære dem i skiver på et rivejern. Jeg har så lagt dem lidt i lag med lidt brun farin og kanel. Men måske det evt. kan være en løsning på at æblerne ikke samler sig i midten af kagen? Kagen er i ovnen nu, så resultatet er endnu ukendt ( ' ' , )

Susanne  -  2009-05-16 16:14:57
Jeg vendte æblestykkerne i kanel og sukker og fordelte dem i bradepanden og kom dejen over til sidst. Tilsatte desuden dejen vaniljesukker og dryssede med sukekr og kanel øverst på kagen. Smager helt vidunderligt... ;o)

Kirsten  -  2008-11-17 09:08:13
Rigtig god. Fulgte opskriften til punkt og prikke. Brugte Belleboskop madæbler og vendte æblestykkerne i kanelsukker.

Lulle Thinus  -  2008-11-05 15:13:07
Kom endelig ikke 5 tsk bagepulver i, smagen af bagepulver dominerer så hele kagen. 2 tsk er nok.

D.K.  -  2008-10-26 10:28:05
super god kage,

Gunhild N  -  2008-10-20 17:01:14
Jeg skær æblerne i tynde både og lægger dem i det mønster som jeg nu syntes og drysser derefter med kanelsukker. Det ser lidt mere festligt ud. God kage og så er den fryse egnet, det bliver den bare bedre af (lidt mere saftig og våd)

inge  -  2008-09-09 22:15:21
Jeg bruge kun 4 dl sukker og 150 g margarine, jeg kom vanlie og kanel i.Jeg trykkede æblerne i dejen efter jeg havde kommet den i bradepanden og dryssede derefer med sukker og kanel .Jeg bagte den i 55 minutter

Mie  -  2008-07-24 09:21:13
Jeg bruget kun 4 dl sukker 100g smør og 100 margarine, 2 tsk. kanel. Det gav stor jubel på mit arbjde

lotte varde  -  2008-02-20 10:59:38
Den er bare så god.De store smede der arbejde her er helt vilde med den.

muzvit  -  2008-01-25 21:09:46
god kage

hanne  -  2008-01-18 22:17:50
det er den bedste kage jeg har fået den er nem og lækker

Bjarne M  -  2008-01-06 20:13:14
Jeg brugte 2 tsk vanilie og 1 tsk kanel i dejen, dryssede med kanel, perlesukker og hakkede mandler. God kage, Fam gav karakter 8.

Karin  -  2007-12-31 10:01:44
Masser af hakkede hasselnødder giver det helt rigtige pift, samt kanel

hlj37  -  2007-10-11 13:54:17
super god

Puk  -  2007-09-27 13:20:47
den er lækker og ligetil.brugte kanelsukker på æbleternene

Irene  -  2007-09-10 10:28:07
jeg bruger rapsolie istedet for margarine og kun 4 dl sukker og æbleterningerne ryster jeg i en plastpose med kanel.

jonas valentin sørensen  -  2007-09-05 17:55:06
det er rigtig god og især med æbler på

Grete  -  2007-09-03 11:36:46
vend æblestykker i kanelsukker før de stoppes ned i dejen, som skal laves med mindre sukker og smør. bruger altid smør i kager, det smager bedre, når man nu har arbejde med bagning skal det gerne være super i smagen.

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her