Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Bøf Tatar

Bøf Tatar, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 1 Pers.
FrokostRet : Frokost - Tatar - Tartar

Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bøf Tatar, billede 4 Bøf Tatar, billede 1 Bøf Tatar, billede 2 Bøf Tatar, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 skive Rugbrød. mørkt 1 skive rugbrød vejer ca. 50 gram.
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Tatarkød Til tatarkød bruges fedtfattigt senefrit kød, det kan f.eks. være skært oksekød.

Til skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
1 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
Kapers
Peberrod, revet Revet peberrod sælges gerne i breve/poser af 40 gram.
Rødbeder, syltede
Pickles
   


Opskrift:

På det smurte brødstykke lægges kødet.

I en løgring lægges en æggeblomme, der kranses med hakket løg, kapers og revet peberrod




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (41 stemmer)

Opskriften er vist 49833 gange,
og udskrevet 538 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

[email protected]  -  2009-01-09 14:48:35
oprindelsesland. Da tartarerne red mod Europa fra Asien.Lagde de det rå kød under sadlen så det kunne blive mørt og tygges.Der fra stammer ordet bøftartar.I de sydlige lande blander man oksekødet i skål men finthakkede cornichon,skalotteløg,persille og capers.En slat cognac og æggeblommer og også en anelse dijon sennep.Selvfølgelig også salt og peber.På spisekort er betegnelsen i Frankrig.Steak tartare.Og det har istedkommet mange misforståelser,især fra amerikanere som tror at det er stegt.Peberrog er et rent dansk islæt. Mvh kokken


Eva  -  2008-08-25 16:44:30
Mycket gott !