Tunbøffer med bagte peberfrugter, persilleolie

Tunbøffer med bagte peberfrugter, persilleolie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun, frisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Tunbøffer med bagte peberfrugter, persilleolie, billede 4 Tunbøffer med bagte peberfrugter, persilleolie, billede 1 Tunbøffer med bagte peberfrugter, persilleolie, billede 2 Tunbøffer med bagte peberfrugter, persilleolie, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Tunsteak
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, sort, knust
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Orange peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
50 gram Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Persilleolie:
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Tunen steges i olie 2-3 minutter på hver side, krydr med salt og peber.


Bagte Peberfrugter:
Pensl peberfrugterne med lidt olie og bag dem i en varm ovn 275 grader C. alm. ovn i ca 10 minutter, eller indtil skindet begynder at løsne sig.

Læg dem herefter i en kogefast plastpose som lægges i fryseren i 5 minutter, dette bevirker at skindet nemmere løsner sig.

Pil skindet af, og halver peberfrugterne, og fjern kernerne.


Persilleolie:
Blend persille, hvidløg og olie til en ensartet tyk sauce.


Anret peberfrugterne på 4 lune tallerkner, læg tunen henover.
Kom persilleolien omkring og læg tynde skiver parmesanost over tunkødet.

Serveres med friskkogte ris.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (17 stemmer)

Opskriften er vist 80997 gange,
og udskrevet 2648 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 16359 (3895 kcal)
KJ pr. Pers. 4089 (973 kcal)
Vægt ialt 2520 gram
Vægt pr. Pers. 630 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 649 KJ (154 kcal)
Protein 10.7 gram
Fedt 7.5 gram
Kulhydrat 11.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

annibertelsen  -  2017-03-03 20:10:38
Fantastisk ret... Jeg lavede en salat af harricot vert, fine ærter, halve cherry tomater, 3 groft revne gulerødder. Vil nok næste gang lave en sauce ala hollandaise.... Men jeg fik mange roser af gæsterne og min mand... så fantastisk en ret...

per  -  2012-01-12 00:41:51
Super mad! Af nød brugte jeg olivenolie med chilismag, og frisk pasta istedet for ris, men puha, det smagte dejligt.

Majbritt  -  2010-06-07 18:57:58
Skøn ret, som er helt superb med pillede nye kartofler og ristede pinjekerner.

BakerBoy  -  2009-08-14 23:43:59
Super lækkert. Jeg lavede også en champignon flødesovs, det gav lige et extra pif til retten