Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bøf af oksefilét med feld-salat, nye kartofler og bearnaisesauce

Bøf af oksefilét med feld-salat, nye kartofler og bearnaisesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Oksekød - Bøf af oksefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bøf af oksefilét med feld-salat, nye kartofler og bearnaisesauce, billede 4 Bøf af oksefilét med feld-salat, nye kartofler og bearnaisesauce, billede 1 Bøf af oksefilét med feld-salat, nye kartofler og bearnaisesauce, billede 2 Bøf af oksefilét med feld-salat, nye kartofler og bearnaisesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 bøffer af oksefilet med fedtkant – hver på ca. 200 g
1250 g.små nye kartofler
300 g.feldsalat eller anden fin salat
 
3 spsk.olivenolie
1.5 spsk.hvidvinseddike
3 tsk.dijonsennep
 salt
 peber
 
 Sauce:
1 dl.hvidvin
1 tsk.hvide peberkorn
100 g.smør
6 æggeblommer
2 spsk.hvidvinseddike
2 spsk.estragon eller syltede estragonblade
 evt. salt
 


Opskrift:

Kog kartoflerne møre i 15-20 minutter i letsaltet vand og pil dem.

Nip rødderne af feldsalaten og skyl bladene grundigt i koldt vand. Lad den dryppe af og vend dem i en skål i en dressing af olivenolie, eddike og sennep og smag til med salt og peber.

Bearnaisesauce:
Essens:
I en gryde koges hvidvinen sammen med peberkorn og lidt estragonstilke. Kog blandingen ind til der kun er ca. spsk væde tilbage i gryden.

Smørret smeltes.

Sæt en anden gryde over med vand til et vandbad. Find en skål der passer ned i vandbadet i gryden. Hæld essensen gennem en si ned i skålen og kom æggeblommerne i. Pisk konstant til saucen bliver cremet. Stik en finger ned i saucen, og når saucen ikke drypper fra fingeren, tages skålen straks op af vandbadet, og det smeltede smør piskes i.

Tilsæt hvidvinseddike og hakket estragon og smag til med salt. Hæld saucen over i en kold saucekande, så den ikke får for megen eftervarme fra skålen, da den ellers kan blive til røræg. Derefter skal saucen dog holdes varm, og det kan gøres ved at sætte saucekanden i et lunt vandbad.

Stegning af bøffer:
Varm en pande ved høj varme. Kom smør og olie på panden og brun bøfferne på begge sider. Skru ned for varmen og steg bøfferne 1-5 minutter på hver side, alt efter hvor røde de skal være. Skal bøffen være rosa indeni, skal den stege ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber og server bøfferne med nye kartofler, feldsalat og bearnaisesauce.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (14 stemmer)

Opskriften er vist 79995 gange,
og udskrevet 765 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu