Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Porretærte 02

Porretærte 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - GrøntsagsTærte

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Porretærte 02, billede 4 Porretærte 02, billede 1 Porretærte 02, billede 2 Porretærte 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Kvark. 5+ 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
4 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Skinkestrimler, kogt 1 pakke skinkestrimler indeholder gerne 150 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Æggemasse
2.5 dl. Fløde 13 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Kvark. 5+ 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Bund:
Mel, margarine og kvark røres sammen. Sættes i køleskab min. ½ time.

Dejen kommes i en tærteform, og prikkes i bunden med en gaffel.
Forbages ved 200 grader C alm. ovn i ca. 15 minutter.

Fyld:
Porrene skæres i skiver, og vendes i smør på en pande.

Æggemasse:
Æggene piskes, og blandes ned kvark, fløde og porrer, og kommes på tærtebunden.

Bages ved 200 grader C alm. ovn i ca. 40 minutter.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Porretærte

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (102 stemmer)

Opskriften er vist 184052 gange,
og udskrevet 5084 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10923 (2600 kcal)
KJ pr. Pers. 2730 (650 kcal)
Vægt ialt 1685 gram
Vægt pr. Pers. 421 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 648 KJ (154 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 9.9 gram
Kulhydrat 10.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2013-03-30 08:36:39
Jeg synes ikke tærten smager af ret meget. Ret kedelig.

Michelle  -  2011-05-15 08:39:47
Er den fryseegnet?

Lise.   -  2011-03-30 17:29:47
Rigtig lækker tærte, og fyldet passer også godt sammen med en grov tærtebund :-)

niels  -  2010-11-17 11:24:19
utrolig nem og lækker

I&J  -  2009-11-07 15:14:18
Kan helt sikkert anbefales. En rigtig lækker tærte, og har kun fået positiv respons fra gæster. Har dig kogt porrerne istedet for at stege dem, idet jeg ikke behøver at holde konstant øje på dem

annika  -  2009-10-18 12:10:14
lækker!selv om jeg brukte vaniljeyogurt istedenfor kvark

Dorte  -  2009-10-09 20:53:32
Den smager bare super, selvom jeg brugte sødmælksyoghurt istedet for fløde og kvark:)

henny-hansen  -  2008-04-08 18:04:33
jeg forbagte bunden i 10-12 minutter, og derefter fyldet i. Krydrede dette med salt og peber og reven muskat.Puttede lidt natron i dejen for at få den til at blive mere luftig, når den var bagt. Strøede med rasp, men reven ost vil også være godt. Bagte ca. ½ time, inden den var færdig.

chris  -  2006-12-28 21:53:08
hvor mange personer er der til?

Lotte  -  0000-00-00 00:00:00
hvor meget kvark skal der i fyldet??

Jyden  -  0000-00-00 00:00:00
Skal der kvark i både bund og fyld, hvis ja hvor meget skal der så i fyldet?