Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Klasisk kashmirsk lammeret

Klasisk kashmirsk lammeret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Kashmir

KashmirIndsendt :





Ingredienser:
1 kg.lammebov
1 spsk.Anisfrø
 frøene af 2 store brune kardemomme
3 spsk.sennepsolie
0.5 tsk.stødt gurkemeje
2 tsk.hele spidskommenfrø
1 tsk.fennikelfrø
2 middelstore løg, finthakkede
5 fedhvidløg, rives fint
2.5 cm.frisk ingefærrod, rives fint
2 friskegrønne chili, hakkes meget fint
9 friskekarryblade
2 strimler gul citronskal
2 spsk.vineddike
4 dl.kokosmælk
7 spsk.ghee eller olie
 


Opskrift:

skær kødet i 4 cm. terninger og bank det let med en kødhammer.

Strø det med salt og peber og bland det grundigt. Bland den tørristede stødte koriander med kødet.

Mal de tørristede spidskommenfrø og fennikelfrø sammen i krydderikværnen (morteren) og sæt det til side.

Opvarm olien i en dyb stegepande på middel blus. Når olien er godt varm kommes de hakkede løg i og steges, til de er gyldenbrune.

Derefter tilsættes fintreven ingefærrod og hvidløg, som steges med løgene i et min. Under omrøring.

Så kommes kødet i og steges i ca. 5 min. Eller til det er blevet let brunet.

Tilsæt kokosmælken sammen med krydderierne og de andre ingredienser, Hvis kokosmælken ikke dækker kødet helt tilsæt også lidt vand.

Bring langsomt det hele i kog, og når det koger, skru så ned for blusset og lad retten småkoge under låg til kødet er mørt.

Når retten er færdig skal saucen have en ret tyk konsistens. Hvis den er for tynd, tages låget af og retten indampes på svagt blus de sidste minutter inden servering.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6539 gange,
og udskrevet 99 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Lækkert.... Skal helt klart spises med chapati