Klasisk kashmirsk lammeret

Klasisk kashmirsk lammeret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Kashmir

KashmirIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.lammebov
1 spsk.Anisfrø
 frøene af 2 store brune kardemomme
3 spsk.sennepsolie
0.5 tsk.gurkemeje, stødt
2 tsk.hele spidskommenfrø
1 tsk.fennikelfrø
2 middelstore løg, finthakkede
5 fedhvidløg, rives fint
2.5 cm.frisk ingefærrod, rives fint
2 friskegrønne chili, hakkes meget fint
9 friskekarryblade
2 strimler gul citronskal
2 spsk.vineddike
4 dl.kokosmælk
7 spsk.ghee eller olie
 
Opskrift:
skær kødet i 4 cm. terninger og bank det let med en kødhammer.

Strø det med salt og peber og bland det grundigt. Bland den tørristede stødte koriander med kødet.

Mal de tørristede spidskommenfrø og fennikelfrø sammen i krydderikværnen (morteren) og sæt det til side.

Opvarm olien i en dyb stegepande på middel blus. Når olien er godt varm kommes de hakkede løg i og steges, til de er gyldenbrune.

Derefter tilsættes fintreven ingefærrod og hvidløg, som steges med løgene i et min. Under omrøring.

Så kommes kødet i og steges i ca. 5 min. Eller til det er blevet let brunet.

Tilsæt kokosmælken sammen med krydderierne og de andre ingredienser, Hvis kokosmælken ikke dækker kødet helt tilsæt også lidt vand.

Bring langsomt det hele i kog, og når det koger, skru så ned for blusset og lad retten småkoge under låg til kødet er mørt.

Når retten er færdig skal saucen have en ret tyk konsistens. Hvis den er for tynd, tages låget af og retten indampes på svagt blus de sidste minutter inden servering.





karakterer:
Opskriften er vist 8539 gange,
og udskrevet 176 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Lækkert.... Skal helt klart spises med chapati