Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kikskage

Kikskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Kiksekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse kiks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kikskage, billede 4 Kikskage, billede 1 Kikskage, billede 2 Kikskage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 æg
150 g.sukker
1 tsk.vanillesukker
200 g.palmin
100 g.kakao
 
 Fyld
18 - 20 firkantede kiks
 
 Pynt
6 - 8 helesmuttede mandler
 


Opskrift:

Pisket dej :
Æg, sukker og vanillesukker piskes tykt og skummende. Palmin og kakao smeltes sammen til en jævn ensartet masse, der røres i æggene lidt efter lidt, så æggene ikke "skiller".

I en aflang sandkageform der er foret med madpapir, lægges de smuttede mandler til pynt,( når kagen vendes om ) og derefter lagvis chokolademasse og kiks. Øverste og nederste lag skal være chokolade.

Kagen stilles koldt, til den er fast. Vendes ud på et fad og skæres i skiver.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (53 stemmer)

Opskriften er vist 104516 gange,
og udskrevet 3057 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Fatma   -  2016-11-01 12:26:58
Skal man kun foret madpapir i bunden?


carina Jensen   -  2016-01-06 08:45:08
Kan man smide kiksekagen i fryseren hvis man ikke kan vente til næste dag


Tommy  -  2013-09-05 15:01:26
Jo Bettina, så skal du bare bruge 150 gram oma og en god sjat oliven olie og et drys kokosmel og så Kværner du ellers bare derud af med et stort piskeris Til du får en tyk lind masse. Og vupti bubti det var den kage


betinna  -  2012-07-09 11:48:51
kan man ikke lave den unde palmin


Nick  -  2011-12-18 13:30:41
@Kirsten, nej ikke svinefedt, jeg tror det er kokos olie ;)


marie  -  2011-12-12 15:14:00
som jeg husker den fra barns tid dejligt at mindes


  -  2011-10-04 19:39:45
lækker kage der ikke skal bages


Lene  -  2011-07-01 12:10:16
HUSK endelig at bruge pasteuriserede æg, ellers risikerer man en slem salmonella forgiftning!!!


Jette Degn  -  2010-12-18 18:11:18
Skulle det alligevel skille, så tilsæt lidt fløde til det igen bliver en fin masse.


inge  -  2010-04-21 18:14:24
jeg har lige lavet 2 stk. og så kommer gæsterne ikke, kan jeg fryse dem?


K. Y. S  -  2010-03-19 17:56:59
Det er en fin opskrift, hvis man er glad for den tradiotionelle palminfede kiksekage. -Og det er jeg. :-) Jeg kan godt lide at der bliver brugt sukker, -det bliver ikke så hvinende sødt som flormelis. TIl gengæld skal der bare bruges lidt længere tid på at røre sukkeret op i ægget, sådan at sukkeret er helt opløst. ( dvs. noget længere røretid end de fleste giver det ) TIl gengæld bruger jeg ikke vanilie. Det er i kiksene, og det er tilstrækkeligt for mig. Jeg vil gerne have en klar fed chokoladesmag uden forstyrrelser. -----Tak for en fin opskrift.


bente  -  2008-09-09 19:25:21
palmin er 100 procent kokosfedt, men nogle producenter snyder så kig på pakken for en sikkerhedsskyld. synes forøvrigt det er en rigtig go opskrift, tak


Kirsten  -  2007-10-21 11:09:29
Hvad består palmin af, er det svinefedt ?


Karen  -  0000-00-00 00:00:00
de smager ret godt


Ebru  -  0000-00-00 00:00:00
Det lyder som om at opskriften er meget god.