Kikskage

Kikskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Kiksekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse kiks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kikskage, billede 4 Kikskage, billede 1 Kikskage, billede 2 Kikskage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Hele æg, pasteuriseret 1 pasteuriseret æg vejer ca 50 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Palmin
100 gram Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
   
  Fyld
18 Firkantede vanilje kiks
   
  Pynt
8 Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
Opskrift:
Pisket dej :
Æg, sukker og vanillesukker piskes tykt og skummende. Palmin og kakao smeltes sammen til en jævn ensartet masse, der røres i æggene lidt efter lidt, så æggene ikke "skiller".

I en aflang sandkageform der er foret med madpapir, lægges de smuttede mandler til pynt,( når kagen vendes om ) og derefter lagvis chokolademasse og kiks. Øverste og nederste lag skal være chokolade.

Kagen stilles koldt, til den er fast. Vendes ud på et fad og skæres i skiver.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kiksekage

karakterer:
Opskriften er vist 124664 gange,
og udskrevet 3254 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (55 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12649 (3011 kcal)
KJ pr. Portion 12649 (3011 kcal)
Vægt ialt 612 gram
Vægt pr. Portion 612 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2066 KJ (492 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 38.9 gram
Kulhydrat 32.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-11-01 12:26:58
Skal man kun foret madpapir i bunden?

  -   2016-01-06 08:45:08
Kan man smide kiksekagen i fryseren hvis man ikke kan vente til næste dag

  -   2013-09-05 15:01:26
Jo Bettina, så skal du bare bruge 150 gram oma og en god sjat oliven olie og et drys kokosmel og så Kværner du ellers bare derud af med et stort piskeris Til du får en tyk lind masse. Og vupti bubti det var den kage

  -   2012-07-09 11:48:51
kan man ikke lave den unde palmin

  -   2011-12-18 13:30:41
Kirsten, nej ikke svinefedt, jeg tror det er kokos olie ;)

  -   2011-12-12 15:14:00
som jeg husker den fra barns tid dejligt at mindes

  -   2011-10-04 19:39:45
lækker kage der ikke skal bages

  -   2010-12-18 18:11:18
Skulle det alligevel skille, så tilsæt lidt fløde til det igen bliver en fin masse.

  -   2010-04-21 18:14:24
jeg har lige lavet 2 stk. og så kommer gæsterne ikke, kan jeg fryse dem?

  -   2010-03-19 17:56:59
Det er en fin opskrift, hvis man er glad for den tradiotionelle palminfede kiksekage. -Og det er jeg. :-) Jeg kan godt lide at der bliver brugt sukker, -det bliver ikke så hvinende sødt som flormelis. TIl gengæld skal der bare bruges lidt længere tid på at røre sukkeret op i ægget, sådan at sukkeret er helt opløst. ( dvs. noget længere røretid end de fleste giver det ) TIl gengæld bruger jeg ikke vanilie. Det er i kiksene, og det er tilstrækkeligt for mig. Jeg vil gerne have en klar fed chokoladesmag uden forstyrrelser. -----Tak for en fin opskrift.

  -   2008-09-09 19:25:21
palmin er 100 procent kokosfedt, men nogle producenter snyder så kig på pakken for en sikkerhedsskyld. synes forøvrigt det er en rigtig go opskrift, tak

  -   2007-10-21 11:09:29
Hvad består palmin af, er det svinefedt ?

  -   2005-01-01 01:01:01
de smager ret godt

  -   2005-01-01 01:01:01
Det lyder som om at opskriften er meget god.