Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kiksekage

Kiksekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 1 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Kiksekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse kiks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kiksekage, billede 4 Kiksekage, billede 1 Kiksekage, billede 2 Kiksekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Hele æg, pasteuriseret 1 pasteuriseret æg vejer ca 50 gram
125 gram Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
250 gram Palmin
225 gram Firkantede vanille kiks
1 Appelsiner, skallen heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Æg, flormelis og kakao piskes sammen.

Palminen smeltes over svag varme og afkøles let.

Den afkølede palmin og kakaomassen piskes sammen.

Tilsæt evt. reven skal af en ikke sprøjtet appelsin.

I en bageform med bagepapir lægges nu et lag kakaomasse skiftevis med kiks. Der skal startes og sluttes med kakaomasse.

Kagen sættes til afkøling i køleskabet, og er klar til servering.

Kagen kan varieres ved at tilsætte smag efter ønske, fx. kaffe, citron eller Grand Marnier. Har man ikke firkantede kiks, kan de runde brækkes i nogle stykker (ikke knuses), og blandes i, hertil kan man også tilsætte nødder.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (519 stemmer)

Opskriften er vist 736986 gange,
og udskrevet 30401 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 19773 (4707 kcal)
KJ pr. stk. 19773 (4707 kcal)
Vægt ialt 950 gram
Vægt pr. stk. 950 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2081 KJ (495 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 33.7 gram
Kulhydrat 44.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Ann  -  2020-07-25 20:37:43
Kvickly har firkantet vanilje kiks med en kiksekage på indpakningen .🥰

Per  -  2020-07-07 08:19:37
Jeg mener stadig du kan skaffe firkantede vaniljekiks i de større supermarkeder, f.eks kvikly har.

runde/firkantede kiks  -  2020-07-06 14:48:34
øv, man kan ikke købe firkantede vaniljekiks mere, hvad gør man så?

Glenn  -  2019-12-22 21:47:33
Succes år efter år.... denne opskrift kører på 6 år nu, dog uden appelsin i, for det havde mormor hellere ikke ;-)

Linda  -  2019-10-04 15:47:28
Den er bare god, som mormor lave den

Yvonne Poulsen  -  2019-07-10 23:34:31
Mine unger er vilde med den. Akkurat som min bedstemor lavede kiksekage 👍🏻

Annette Clausen   -  2019-03-07 20:59:18
Kan man nedfryse kiksekage eller er det en dårlig ide

  -  2019-01-12 15:24:34
Det er seriøst et festfyrværkeri i munden, hold op det smager godt, tak for opskriften.

Jette Rathje  -  2018-08-30 21:54:04
Super godt , rigtig god gammeldags kiksekage

Jette Rathje  -  2018-08-30 21:52:43
Super godt

Andreas  -  2018-08-06 12:34:54
For at komme "fed heden" lidt til livs, har jeg hakket og ristet mandler på panden og tilsat dem mellem kikse lagene i chokoladen. Ligeledes kan Cornflacks også tilsættes i chokoladen. Disse giver en lækker smag og der er god knas i dem begge.

Lissy  -  2017-03-07 16:33:19
Hvor længe kan en kiksekage holde sig i kølaskabet ?

Lise  -  2016-12-05 13:35:38
For ikke at kagen bliver for fed og vammel, kommer jeg så tyndt et lag cacaomasse mellem kiksene, at de kun lige er dækket. Tilgengæld bliver kiksekage en del højere da der så kan blive flere lag

Claus  -  2016-11-30 19:07:52
Karen. Bliv ved med at piske/røre så skal det nok samle sig......

Karen   -  2016-11-03 09:01:03
Jeg har det problem at jeg ikke kan piske kakaomassen og palminen sammen. Det er som om det deler sig og palminen bliver ved med at lægge øverst i skålen. Hvad gør jeg galt ? Nogen som kan hjælpe ?

Preben Munk  -  2016-10-08 20:31:23
Så en der skrev at kagen var for FED. Når den lægges sammen, har jeg kun et lag chokocreme på tykkelse med en til to kikses tykkelse. Er laget meget tykkere, så bliver kagen fed og vammel.

Anita  -  2016-08-16 22:06:25
Er det 3 hele æg eller 3 bægre plast.æg?

lis   -  2016-03-04 16:18:09
Prøv med cornflakes Istedet for kiks mums😜.

Mary  -  2016-02-06 12:02:45
Kan sagtens fryses i et par uger

Anja  -  2015-12-03 22:11:28
Jeg fulgte opskriften og den blev vellykket! :) og man skal bruge palmin og kakaopulver, ellers smager den ikk "rigtig" :D Den er super god :D

Morten  -  2015-11-22 21:51:37
Godt Råd: bland aldrig æg sammen med tørt, men det våde og tøre hvert for sig og til sidst tilsæt det tøre i langsomt 1: varm palmin langsom 2: tilsæt æg og rør rundt 3: begynd så langsomt at tilsætte det tøre langsom vil massen begynde at tage bedre form, jeg følger ikke opskriften helt, for så klumper det og jeg kan ikke få det til at hænge sammen. mit første forsøg gik nemlig i vasken

Camilla  -  2015-11-16 17:10:28
Kan man lave den uden æg?

  -  2015-10-15 00:06:48
Hvis man ikke er for nervøs behøver man ikke bruge pasteuriserede æg da salmonella er næsten udryddet herhjemme, men hvis man vil være 100% så er pasteuriserede æg vejen.

Susanne  -  2015-09-14 11:02:48
Det er vigtigt at bruge pasteuriserede æg! For nogle år siden døde flere personer af at have spist kiksekage lavet med ordinære æg, hvorefter den stod på køkkenbordet til at skære fra. Det fik salmonellaen til at udvikle sig drastisk. En spørger hvad Palmin er? Det er palmefedt.

Maya  -  2015-07-13 09:00:36
Et døgn på køl, laves dagen før brug

Marianne  -  2015-06-09 21:28:42
Jeg lavede kagen og stillede den i køleskabet, men den blev desværre blød. Er der nogen, der har en ide om hvorfor? Jeg fulgte opskriften slavisk, så det var smadder ærgeligt. Jeg vil MEGET gerne ha en ide om, hvad jeg gør galt!

Linda  -  2015-02-26 08:43:01
Nogle der kan svare mig på hvor lang tid den har behov for at stå på køl før den er størknet, da jeg skal lave den til et skoleproject i morgen :)

JB  -  2015-02-20 23:29:08
Ja byt palminen og kakaoen ud med smør og god chokolade så er den hjemme. Denne opskrift er kun fattigmandsudgaven.lol

Klaus  -  2015-01-02 15:19:45
Nej, den skal ikke laves med andet end kakao (hverken mørk chokolade (hvordan fa'en det skulle kunne blive en del af det her?) eller Nesquick), og glem alt om appelsiner, nødder, rosiner og alskens andre perversiteter. Palminen skal varmes LANGSOMT!!! Ellers krystalliserer det på en eller anden led og bliver grynet. Den skal ikke i fryseren, men kun i køleskabet, og minimum 24 timer før.

Dina  -  2014-04-15 16:54:43
Kan man godt lave kagen sådan at man bytter kakaoen med mørk chokolade?

Dina   -  2014-04-13 13:13:31
Kan man godt lave kiksekagen uden at putte appelsiner i?

Michael  -  2014-02-21 19:48:39
Fandt bisca's firkantet vanilje kiks i Føtex(hvor opskriften stod på siden) samt alle de andre ingredienser. Men da jeg skulle "samle" kagen i formen flød kiksene ovenpå ? Hvad sker der for det?? Tror jeg fik løst det til sidst med et par gafler, hvorefter kagen hurtigt blev stillet i fryseren, lige for at give den et lille boost inden den skal i køleskabet så den hurtigt kan blive spise klar :-)

Mia  -  2014-02-18 14:55:45
Hvad er palmin ??

  -  2013-11-09 11:37:46
er det pasteuriseret æggeblomme eller æggehvide?

Daniella  -  2013-06-05 11:50:13
Angående Palmin fandt jeg det forleden i Superbest men ikke i nogen anden forretning, da de mente at det hørte julen til (klejnebagningen) og de firkantet vaniliekiks kan findes i Kvickly :-)

  -  2013-03-25 13:20:43
Man kan købe Palmin i netto, og jeg tror også i superbest :)

Den kloge ;)  -  2013-03-25 13:14:01
Jeg har købt vanilliekiks fra super best for 10 kr ;) Men tror også man kan købe dem fra kvickly.. :)

Jens  -  2013-03-16 13:57:48
Husk at palminen skal røres i lidt efter lidt og piskes godt sammen, ellers er dejen umulig at samle.

Chamut  -  2013-02-08 18:26:14
Nem at lave men brug el-piskeris til at røre med, så går det fint.

mulle  -  2012-12-22 17:42:46
man kan bruge 1 dl nesquick istedefor 1 dl kakao så bliver den ikke så mørk/stærk

ingrid hansen  -  2012-12-09 11:58:18
Jeg skal lave kiksekage iår, har lavet det mange gange før. Men har ikke kunne finde firkantet kiks!!!!JU.BI igår fandt jeg dem! I super bedst! dec.2012.

  -  2012-07-10 12:07:27
De firkantet kiks kan man få i Brugsen fandt dem idag så skal lave kagen om lidt

HJÆLP  -  2012-06-27 19:39:17
Heej her inde.. Jeg Har brug for hjælp.. Hvor længe skal palminen køles af? Og skal man bruge firkantede kiks?????? Kan jeg godt bruge Mariekiks

Amanda  -  2012-05-22 14:00:38
Denne her kage er en af de bedste jeg nogensinde har smagt. Vi lavede den på min skole og den smagte VILDT god:D !!!

  -  2012-05-10 13:00:15
Nogen der ved hvor lang tid den kan holde sig i køleskabet? Kan man evt lave den et par dage før den skal serveres?? Mvh

Maryline  -  2012-03-31 22:42:13
Denne her kiksekage er bare mums! Er et musthave til alle! Børn og gamle! nam nam nam!!!

Steen  -  2012-03-11 17:09:42
Nem og dejlig kikse kage, god konsistens og smag.

amso  -  2012-02-16 19:49:14
rigtig god kiksekage. opfriskende med appelsin i.. nam nam

Peer  -  2012-02-12 11:22:29
Ualmindelig dejlig kikskage, men kan man fryse resten

  -  2012-01-19 17:23:41
Prøv at komme appelsin saften i istedet for skalden Samt lidt salt så chokoladen ikke er så besk ;)

Shirly  -  2011-11-29 17:32:35
Til info, palmin er lavet er kokosolie, så hvis man ikke kan få fat i palmin, så kan man købe kokosolie i diverse supermarkeder og helsebutikker. I den orginale kiksekageopskrift fra ruder konges tid, var kiksene vanillekiks

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her