Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Squash-tærte

Squash-tærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Squash

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Squash-tærte, billede 4 Squash-tærte, billede 1 Squash-tærte, billede 2 Squash-tærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Kvark. 5+ 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
300 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
200 gram Feta. 40+
1 tsk. Oregano, tørret
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Dejen samles og hviler koldt i mindst 1 time.

Rul derefter dejen ud og kom den i en ca. 27 cm. tærteformen. Bunden prikkes med en gaffel og står køligt ½ time.

Riv squash groft, drys med 1 spsk salt og lad den stå ½ time, så vandet trækkes ud.

Efter ½ time skylles squashen for salt og væden vrides fra. Fetaen rives Squash, feta og oregano blandes og fordeles i tærtebunden Æg, fløde og peber piskes sammen og hældes over fyldet.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 35 min.

Tærten serveres med tomatsalat




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (14 stemmer)

Opskriften er vist 73287 gange,
og udskrevet 1675 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Aina  -  2019-09-04 18:02:02
havde svært ved at få nok saltsmag ud selvom vi trykkede - og også forsøgte at skylle igennem en si efter (flere gange), så prøver lige næste gang med 1 tsk salt istedet for :) Men ellers god smag med fetaen og oreganoen.


AR  -  2016-12-16 14:12:46
Dejlig opskrift, men havde problemer med at bunden ikke blev ordenligt bagt. Næste gang ville jeg prøve at bage den lidt inden fyldet kommes på.


  -  2016-08-07 05:19:32
Kan den fryses 1 uge?


Julie Tantholdt  -  2012-05-14 16:17:16
Hvis man vil skære ned på fedtet, kan man sagtens bruge mælk eller creme fraiche i stedet for piskefløde.


lone  -  2010-10-23 12:35:44
En super lækker madtærte, der passer godt til græske frikadeller eller lign. let at lave, og så har man da noget fornuftigt at stille op med aquash...


Inger Hooge  -  0000-00-00 00:00:00
Det er bare den bedste tærte i verden - det siger alle børn også!