Squashtærte med feta

Squashtærte med feta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Grøntsager - Squash

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Squashtærte med feta, billede 4 Squashtærte med feta, billede 1 Squashtærte med feta, billede 2 Squashtærte med feta, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Kvark. 5+ 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
300 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
200 gram Feta. 40+
1 tsk. Oregano, tørret
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Dejen samles og hviler koldt i mindst 1 time.

Rul derefter dejen ud og kom den i en ca. 27 cm. tærteformen. Bunden prikkes med en gaffel og står køligt ½ time.

Riv squash groft, drys med 1 spsk salt og lad den stå ½ time, så vandet trækkes ud.

Efter ½ time skylles squashen for salt og væden vrides fra. Fetaen rives Squash, feta og oregano blandes og fordeles i tærtebunden Æg, fløde og peber piskes sammen og hældes over fyldet.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 35 min.

Tærten serveres med tomatsalat





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Squashtærte

karakterer:
Opskriften er vist 95019 gange,
og udskrevet 1830 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12847 (3058 kcal)
KJ pr. Pers. 6423 (1529 kcal)
Vægt ialt 1322 gram
Vægt pr. Pers. 661 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 971 KJ (231 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 18.1 gram
Kulhydrat 10.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-09-04 18:02:02
havde svært ved at få nok saltsmag ud selvom vi trykkede - og også forsøgte at skylle igennem en si efter (flere gange), så prøver lige næste gang med 1 tsk salt istedet for :) Men ellers god smag med fetaen og oreganoen.

  -   2016-12-16 14:12:46
Dejlig opskrift, men havde problemer med at bunden ikke blev ordenligt bagt. Næste gang ville jeg prøve at bage den lidt inden fyldet kommes på.

  -   2016-08-07 05:19:32
Kan den fryses 1 uge?

  -   2012-05-14 16:17:16
Hvis man vil skære ned på fedtet, kan man sagtens bruge mælk eller creme fraiche i stedet for piskefløde.

  -   2010-10-23 12:35:44
En super lækker madtærte, der passer godt til græske frikadeller eller lign. let at lave, og så har man da noget fornuftigt at stille op med aquash...

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er bare den bedste tærte i verden - det siger alle børn også!