Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lammeculotte med stegte kartofler og bagte rødløg

Lammeculotte med stegte kartofler og bagte rødløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Lammeculotte med stegte kartofler og bagte rødløg, billede 4 Lammeculotte med stegte kartofler og bagte rødløg, billede 1 Lammeculotte med stegte kartofler og bagte rødløg, billede 2 Lammeculotte med stegte kartofler og bagte rødløg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Salvie frisk
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
4 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 kvist Rosmarin, frisk
   
1200 gram Lammeculotte
1 skive Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
   
  Bagte rødløg:
12 Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
Timian, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Stegte kartofler:
1500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Rosmarin, frisk
   
 
   


Opskrift:

Hak og mos salvieblade og hvidløg til en lind masse sammen med olivenolie, lidt citronsaft og en anelse rosmarin.
Stik 4-5 huller (2 cm brede og nogle cm dybe) jævnt fordelt over to lammeculotter. Smør salvieblandingen ud over og mas resten ned i hullerne sammen med en halv skive bacon. Krydr med salt og peber og brun culotterne på begge sider i en sauterpande. Hæld 1 dl bouillon ved og lad dem efterstege under låg et kvarters tid.

Læg folie over og lad dem trække endnu et kvarter, før de skæres i skiver og serveres.


Bagte rødløg:
Skær bunden af rødløgene, så de kan stå. Fjern den yderste skal. Skær et kryds fra toppen til ca. en tommelfingerbredde fra bunden. Bland timian, salt, smør og citronsaft og kom det godt ned i krydset. Hæld havsalt i et ildfast fad, stil rødløgene i det og steg dem en halv time ved 225 grader C. alm. ovn.


Stegte kartofler:
Kog store ensartede kartofler i 5 minutter. Lad dem dryppe af og vend dem i lidt olivenolie inden de lægges i et ovnfast fad og drysses med lidt salt og rosmarin. Steg dem møre i ovnen sammen med løgene.


Når kødet har trukket er kartoflerne og rødløg færdige. Server med, grøn salat




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (20 stemmer)

Opskriften er vist 140653 gange,
og udskrevet 4187 gange.


Energi:
KJ total 19632 (4674 kcal)
KJ pr. Pers. 3272 (779 kcal)
Vægt ialt 4037 gram
Vægt pr. Pers. 672 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 486 KJ (115 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 5.8 gram
Kulhydrat 9.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2019-05-22 13:00:12
Hvor længe skal kødet koge eller i ovnen


elmo  -  2017-04-27 18:48:08
Den skal da prøves i morgen- bacon må nok bare steges med i bruningen for smagens skyld-laver nok lidt ramsløgscreme som dip, da de er i sæson og står i haven.