Oksesteg Med Porter

Oksesteg Med Porter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oksesteg Med Porter, billede 4 Oksesteg Med Porter, billede 1 Oksesteg Med Porter, billede 2 Oksesteg Med Porter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 kg.gammeldags oksesteg
20 g.smør
25 g.olivenolie
1 flaskeporter (Carlsbergs er fin)
5 fedhvidløg
1 stortløg
2 porrer
2 gulerødder
1 l.vand
1 terningbouillon (okse eller hønse
 timian
 salt
 peber
 
 
Opskrift:
Stik lommer i kødet med en skarp kniv, og put hvidløgsstykker i. Brun smør og olivenolie i en tykbundet gryde ved god varme. Brun stegen på alle sider, og tilsæt løget skåret i tern. Lad det hele snurre i et par minutter.

Hæld vand og porter over stegen, og sænk varmen så retten kommer til at simre svagt. Tilsæt timian, salt og peber. Tilsæt porrer i tykke skiver og gulerødder i tynde skiver samt resten af hvidløget.

Lad retten simre i to timer. Tag kødet op og pak i stanniol så den kan samle sig. Si i mellemtiden væden fra stegen og lav en vidunderlig sauce med fløde, jævning, farve og alt det andet gode man kan ønske sig.

Servér med kartofler og broccoli om vinteren, eller bagekartofler og salat om sommeren.





karakterer:
Opskriften er vist 53683 gange,
og udskrevet 1977 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-15 12:40:09
Istedenfor sukkerkulør bruger jeg mørk chocolade, i tillæg til bruns sovs er det meget sundere end kulør

  -   2011-03-29 13:20:55
Super god opskrift som gjorde kødet dejligt mørt. Fonden giver en perfekt sovs. Ungerne elskede at mose kartoflerne og hælde sovsen ovenpå.

  -   2005-01-01 01:01:01
oksesteg skal ikke være med løg

  -   2005-01-01 01:01:01
det er en god ide at komme et par tørrede enebær i vandet. Det giver en mere speciel smag

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg synes oksesteg også kræver selleri da det altid står godt til smagen af oksekød og hvis man efter stegningen presser grøntsagerne gennem en sigte bliver saucen bestemt ikke ringere