I en stor gryde smeltes smørret oven middel varme. Tilsæt løg og sukker. Læg låg på og rør jævnligt i 30 min. eller indtil løgene er bløde, men ikke farvede. Tag låget af, og skru lidt op for varmen. Rør regelmæssigt indtil løgene er karamelfarvede – ca. 10-15 min. Lad ikke løgene brænde på!
Tilsæt mel indtil blandingen er passende tyk. Tilsæt gradvis vin. Opvarm under omrøring indtil blandingen koger og fortykkes. Tilsæt kødbouillonen og peber. Bring nu suppen i kog, og skru ned på lav varme. Tildæk suppen og lad den simre i 15 min.
Hæld suppen i 6 ovnfaste skåle, og læg et stykke brød på ovenpå hver. Hæld en blanding af parmesanost, schweizerost og paprika på. Sæt skålene i ovnen, og lad dem stå indtil osten er smeltet og bobler.