Koøje

Koøje, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

KonditoriRet : Konditori - Tørkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red:

Koøje, billede 4 Koøje, billede 1 Koøje, billede 2 Koøje, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Linsedej:
250 g.Smør
375 g.Hvedemel
1  æg
90 g.flormelis
 
 Kransekagemasse:
500 g.Odense kranse XX
250 g.sukker
3 æggehvide, past.
 
300 g.hindbærmarmelade
 
Opskrift:
Linsedej:
Det hele smuldres sammen i en skål og til sidst æltes det let sammen. Herefter henstilles det i køleskabet mindst en time.

Kransekagemasse:
Kranse XX, sukker og æggehvider røres til en ensartet masse Er kransekagemassen for fast til at sprøjte ud i sprøjtepose kan der tilsættes ekstra æggehvide.
Kransekagemassen bør være stuetemperatur, og kan evt. masseres lidt med hænderne for ekstra varme.

Linsedejen rulles ud i ca. 5 mm tykkelse og udstikkes i runde medaljer i ca. 7.5 cm i diameter.

Medaljerne forbages 5 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på midterste rille.

Derefter sprøjtes en kant af kransekagemasse (som til vaniljekranse) på de forbagte bunde. Der sættes en klat hindbærmarmelade i hullet, ca. 1 tsk.

Bages i 16-18 minutter ved 200 grader C. alm ovn på midterste rille.


karakterer:
Opskriften er vist 13608 gange,
og udskrevet 164 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Gitte  -  2017-04-24 08:09:51
Hvor mange stk bliver der ca af 1 portion