Koøje

Koøje, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 30 stk.
KonditoriRet : Konditori - Tørkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red:

Koøje, billede 4 Koøje, billede 1 Koøje, billede 2 Koøje, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Linsedej:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
375 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
90 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
  Kransekagemasse:
500 gram Odense Kranse XX
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
   
300 gram Hindbærmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Linsedej:
Det hele smuldres sammen i en skål og til sidst æltes det let sammen. Herefter henstilles det i køleskabet mindst en time.

Kransekagemasse:
Kranse XX, sukker og æggehvider røres til en ensartet masse Er kransekagemassen for fast til at sprøjte ud i sprøjtepose kan der tilsættes ekstra æggehvide.
Kransekagemassen bør være stuetemperatur, og kan evt. masseres lidt med hænderne for ekstra varme.

Linsedejen rulles ud i ca. 5 mm tykkelse og udstikkes i runde medaljer i ca. 7.5 cm i diameter.

Medaljerne forbages 5 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på midterste rille.

Derefter sprøjtes en kant af kransekagemasse (som til vaniljekranse) på de forbagte bunde. Der sættes en klat hindbærmarmelade i hullet, ca. 1 tsk.

Bages i 16-18 minutter ved 200 grader C. alm ovn på midterste rille.

Tips:

Der kan bruges ren rå marcipan i stedet for kranse XX


karakterer:
Opskriften er vist 15102 gange,
og udskrevet 194 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 31274 (7446 kcal)
KJ pr. stk. 1042 (248 kcal)
Vægt ialt 1864 gram
Vægt pr. stk. 62 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1677 KJ (399 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 19.4 gram
Kulhydrat 50.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu