Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Othellolagkage

Othellolagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Lagkagebunde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Othellolagkage, billede 4 Othellolagkage, billede 1 Othellolagkage, billede 2 Othellolagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Lagkagebunde En færdiglavet lagkagebund vejer ca 83 gram.
 
  Creme:
3 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
 
  Pynt:
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
125 gram Ren rå marcipan
   


Opskrift:

Husblasen lægges i blød i koldt vand.

Æggeblommer, sukker, maizena og mælk piskes sammen i en gryde. Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og kommes i æggemassen sammen med stangen. Cremen bringes i kog under piskning og tages straks af varmen.

Vandet vrides af husblasen og den røres i den varme creme. Cremen afkøles til den er halvstiv og vanillestangen tages op.

Fløden piskes stiv og vendes i cremen. Chokoladen smeltes og smøres på den ene lagkagebund.

Lagkagen lægges sammen:
1. bund, 1/3 creme, makroner, 1/3 creme

2. bund, 1/3 creme og øverst chokoladebunden.

Marcipanen udrulles mellem 2 stykker bagepapir til en lang strimmel som lægges rundt om lagkagen.

Trækker 3 -4 timer i køleskab eller til næste dag.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (74 stemmer)

Opskriften er vist 247804 gange,
og udskrevet 5582 gange.


Energi:
KJ total 14271 (3397 kcal)
KJ pr. Pers. 1189 (283 kcal)
Vægt ialt 1081 gram
Vægt pr. Pers. 90 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1320 KJ (314 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 15.2 gram
Kulhydrat 39.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Tina  -  2014-10-08 08:28:52
Lavede lagkagebunde med lidt revet marcipan i ....det hitter herhjemme Har lavet cremen fra opskriften og den er nem, men synes godt der kan komme en eller 2 husblas mere i


fifi  -  2012-10-02 14:09:55
når man har lavet den kan man jo også drysse lidt kakopulver på umi num


Oskar  -  2012-09-25 21:06:43
Hvad


  -  2012-09-03 15:16:07
Gina Yes the one you talke about is just another version of this cake. Try to seek on Othello lagkage and linsedej, thats the crispy part. Tut


Gina  -  2012-07-12 06:12:39
I haven't had this in 25yrs. I lived in Kolding, DK. I recall the bakeries in that city using what tasted like a thin sugar cookie on the bottom with strawberry jam spread on it. There were a few layers of cake with a layer of, I thought, chocolate mousse, and a layer of pastry creme. The whole thing was wrapped with marzipan and topped with a chocolate glaze and whipped creme. I don't think that I ever tasted it with maccaroons. Has anyone ever had the version that I recall?


V  -  2011-12-01 15:01:50
Hvor skal der bruges bagepulver ?


Laura  -  2011-10-23 13:51:09
Har lige bagt den op hold da op den er super :) tak for den fine opskrift :)


Amy  -  2011-04-09 18:49:59
Vær opmærksom på at der ca. skal bruges 1 tsk. bagepulver som hævemiddel


Morten  -  2011-02-26 08:53:01
Hvis man kommer en lille smule (ca. 10 g) usaltet smør i chokoladen bliver den meget nemmere at skære.


preben  -  2010-12-30 15:58:08
Kan overtrækschokoladen ikke blødgøres ved at røre en lille smule madolie i den smeltede masswe?


Maria  -  2010-10-16 21:05:19
Synes bestemt ikke denne kage var god. For gennemtrængende vanilie smag - og chokolade blev i den grad så hård at det var svært at skære kagen. Pil Ned!


søs =)  -  2010-08-22 08:12:29
smager den godt for overvejer at lave den til jeg får gæster men hved ik helt endnu =)


  -  2010-07-09 19:41:49
Læg lagkagen sammen dagen i forvejen og bundene vil derved opsuge fugt og bliver rigtig lækker.


T Knudsen  -  2010-03-18 14:39:10
Den er god. ekstra tips væde makroner i kontrø og evt. smør en af bunden med syltetøj vær opmærksom på den hårde chokolade top kan udskiftet med tyk mørk glasur. så er den nemmer at skære.


Louise  -  2008-07-02 12:31:11
Helt klart 10 ud af 10. Lavede den til mine børn samme dag som de fik afvide at mig og min mand skulle skilles. Men der var et lille smil på læben da de så lagkagen med en lille lyserød rose på og så smagte den jo også vidunderlig så ja- en god lagkage der giver smil på læben- skal anbefales! ;)


mette  -  2008-06-23 14:40:29
Jeg synes det er lettere rulle marcipanen ud mellem to stykker platikposer. Ved bagepapir kan marcipanen godt blive varm og være svær at få af papiret


Kent  -  2007-10-29 12:56:16
Men hvis man gerne VIL have lidt alkohol i, så læg 10-20 makroner i blød i f.eks. Grand Marnie. Det bliver til en tyk masse, som smøres ud på nederste bund.


Gitte Jo  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har lavet den til min mands fødselsdag. Den fik rigtig mange roser især da den er uden alkohol på bundene. Dette kan vores familier godt lide.


gomme  -  0000-00-00 00:00:00
Har prøvet at lave den flere gange og har brugt den tykke udgave af lagkagebunde og de bliver fine, ikke tørre, tværtimod. Har også brugt lidt amaretto i cremen. Den kan varmt anbefales


Wenche  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg synes, at bundene bliver for tørre, så man skal bruge et eller andet til at væde dem med