Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Italiensk farsbrød

Italiensk farsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :


Italiensk farsbrød, billede 4 Italiensk farsbrød, billede 1 Italiensk farsbrød, billede 2 Italiensk farsbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
150 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
60 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sauce:
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 ds. Flåede tomater, konserves 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
10 blade Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Bland det hakkede kød med raspen, tilsæt finthakket persille, parmesan, salt og peber og bland det hele virkelig grundigt. Pisk æggene let og rør dem i kødblandingen. Den skal hænge sammen, så det er muligt at forme den til et stort ovalt brød. Hvis Du har svært ved at forme brødet, og det falder fra hinanden, tilsættes lidt mere rasp.

(Det er en god idé at stege en lille kødbolle først for at kontrollere krydringen, inden De former kødet til et brød). Varm olien i en stor oval støbejernsgryde og steg farsbrødet sprødt og gyldenbrunt over det hele. Pas endelig på, at det ikke går i stykker, når du vender det.

Tag gryden af blusset, mens du laver tomatsaucen. Varm olivenolien i en gryde og svits finthakket løg gyldent. Tilsæt så hvidløget og svits det med et øjeblik, inden tomaterne tilsættes. Kog saucen ved middel varme i 10 minutter og rør rundt, så tomaterne bliver moset ud. Krydr så med salt, peber og basilikum.

Hæld tomatsaucen i gryden til farsbrødet, læg låg på og sæt gryden over igen. Lad farsbrødet snurre sagte i ca. 1 time . Eller du kan sætte gryden i en 200° varm ovn i 1 time. Under stegningen skal brødet vendes nogle gange. Efter 30 minutter tages låget af, så saucen kan få lov at tykne.

Når kødet er færdigt, kan du bruge den kraftige tomatsauce til noget pasta, som du har tilberedt i mellemtiden.

Farsbrødet skal have lov at køle af i 10 minutter inden det skæres i skiver. Du kan også servere tomatsaucen sammen med stegte kartofler og salat.

Servér med Stegte kartofler med rosmarin og hvidløg og en Salat til italiensk mad.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (35 stemmer)

Opskriften er vist 81257 gange,
og udskrevet 1459 gange.


Energi:
KJ total 15108 (3597 kcal)
KJ pr. Pers. 2518 (599 kcal)
Vægt ialt 2500 gram
Vægt pr. Pers. 416 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 604 KJ (143 kcal)
Protein 11.6 gram
Fedt 8.1 gram
Kulhydrat 6.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu