Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hønsekødsuppe

Hønsekødsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SuppeRet : Suppe - FjerkræSupper

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hønsekødsuppe, billede 4 Hønsekødsuppe, billede 1 Hønsekødsuppe, billede 2 Hønsekødsuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2-2½ kg.høne
2-2½ l.vand
300 g.gulerødder
300 g.selleri
300 g.porrer
 suppevisk
 salt
 


Tilbehør:
Kød og melboller
Opskrift:

Fjern Indmaden fra hønen og kom den i en stor gryde, evt. sammen med et kraftben. Hæld vand over så det dækker. Bring suppen på kogepunktet og skum.

Læg suppevisk og de hele rensede urter i gryden undtagen porrerne. Tilsæt salt og læg låg på og dæmp varmen.

Tag grøntsagerne op efterhånden som de er møre.

Kog hønen til den er mør,1½-2½ time,afhængigt af størelsen. Mærk ved låret.


Tag hønen op når den er mør og fjern suppevisken. Si suppen og skum overflødigt fedt af.

Skær de rensede porrer i skiver,og kog dem på suppen i ca 10 minutter. Skær urterne i terninger og varm dem i suppen.

Smag til med salt.

Varm kød og melboller i suppen. Suppen må herefter ikke koge.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (46 stemmer)

Opskriften er vist 103750 gange,
og udskrevet 2785 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Michael Aggerholm  -  2017-11-15 17:10:12
Suppevisk : Suppevisk bindes af selleritop, persille og porreblade. De bredeste porreblade pakkes omkring det øvrige og en snor bindes om. Andre friske eller tørrede plantekrydderier kan også sagtens anvendes -prøv dig frem.


  -  2017-01-16 21:40:28
Hvad er en suppevisk???


Erik Nilsson  -  2015-10-05 17:08:52
hvilken vin drikkes til-


Tove Schatvet-Riisager  -  2014-04-05 19:38:21
Opskriften er UDMÆRKET! blot vi lige får en genopfriskende præcision af hvilke urter en suppevisk består af, så vi slipper at lede efter det andetsteds. Jeg bor i Norge, her aner man ikke hvad dette er for en ret - måske frk. Jensens kogebog havde en god opskrift i sin tid? HØNS, hvor man får dem? tager kontakt med en via internetside. Det er "butikken" i dag om vi ønsker os noget "gammeldags" eller "anderledes" mad :-)


Kok  -  2014-02-07 09:07:26
Er der en god gammeldags slagter, i jeres by, kan han nemt skaffe en stor god suppehøne på omk de 3 kg. Bor i omk Odense, er der den bedste slagter i på strandvejen , ved hasmark .


  -  2012-11-25 15:29:02
Nammenam og alt det der. Men jeg er altså en neanderthaler i et køkken, så forklar venligst hvad suppevisk er..er det a'la bouillon


linda christoffersen  -  2012-10-26 04:23:58
dette er gude spise så lækker og nem at lave alle elsker det, suppehøns er lette at få i supermarkerne i år 25-10-2012.<3


  -  2011-11-15 12:46:12
Man kan ikke bruge en høne! Jeg kan jo ikke bare hugge hovedet af den! Det syndt!


MigNick  -  2011-10-15 15:20:34
Hvis i er i nærheden af Kolding er her et supermarked, Liva, som har de rigtige store suppehøns. Er lige ved at koge en sf dem.


Birgitte Madsen  -  2011-02-01 22:30:03
Jeg tilbereder boller til suppe i særskilte gryder, da suppen ellers vil blive ødelagt i smag og klarhed under opkogningen.


Birgitte Madsen  -  2011-02-01 22:20:17
Jeg kunne ikke ha' sagt det bedre end Kefas; suppehønerne når ikke kølediskene i supermarkederne. Desværre er løsningen nok gårdbutikkerne, og det er også fint nok, hvis man ejer en bil.


Kefas  -  2010-01-10 14:17:45
Hvor får man en ordentlig suppehøne fra? Supermarkederne har dem ikke - de mumler noget om salmonella. De invaliderede burhøns på 13-1500 g. som nogle butikker tillader sig at kalde suppehøns, burde politianmeldes. Det er æg-høns, der er blevet for gamle! Men altså: hvor finder man en god suppehøne - New Hampshire f.eks.? På en gårdbutik?


Kilde  -  2007-06-04 20:50:19
"God Mad, let at lave" husholdningslærerforeningens kogebog, Lademann