Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hønsekødssuppe

Hønsekødssuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Hønsekødssuppe, billede 4 Hønsekødssuppe, billede 1 Hønsekødssuppe, billede 2 Hønsekødssuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 suppehøne
1.5 spsk.salt
20 dl.vand
200 g.gulerødder
200 g.selleri
200 g.persillerod
200 g.porre
1 suppevisk
 
Opskrift:
Hønen gøres i stand og skylles omhyggeligt. (Frosne høns behøver ikke at skylles). Hønen sættes over ilden med så meget vand, at den er dækket, og skummes omhyggeligt, når den koger.

Saltet tilsættes, og når suppen er færdigskummet, tilsættes de istandgjorte urter og suppevisken.

Urterne og visken tages op, når de er møre. Urterne skæres i mindre tern og kommes i en anden gryde.

Kogetiden er ca. 2 timer eller mere, afhængig af hønens størrelse og alder, for gamle høns kan den være op til 3-4 timer.

Når hønen er mør, tages den op og køler lidt af så den er til at arbejde med, så pilles kødet af benene og skæres i tern, kommes ned til grønsagerne.

Suppen kan koges yderligere ind hvis der ønskes en kraftigere suppe. Suppen sies og fedtet skummes af. Suppen hældes over grønsager og kylling og koges op.

Serveres med et godt madbrød.

Tips:

Til selve suppen bruges ca 2 dl. suppe, resten kan fryses ned.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (35 stemmer)

Opskriften er vist 202491 gange,
og udskrevet 2770 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Alice Nielsen  -  2018-11-05 10:02:39
Plejer at bruge kylling/hønekød til tarteletter, og kommer kød melboller i suppen, koger grødris med rosiner i som så kommer i en skål og kommer i køleskabet til det er stivnet, det bruger vi som fyld i suppen kommer ca en spsk ris ned i tallerknen og kommer suppe m urter henover pr portion.

Heidi Moberg   -  2015-11-03 07:51:17
Rigtig dejlig suppe med sunde urter

  -  2015-10-29 12:59:18
Hvad er suppevisk

  -  2011-10-09 15:10:17
I nordamerika faaes hakket hoensekod og hakket kalkun saa det er ikke et problem til boller. Jeg mener ogsaa at der skal en aegehvide i for at for at gore den klar. hilsen Hans R .

vips  -  2011-10-06 11:30:41
Ingen hønsekødsuppe og oksekødsuppe uden små kødboller og melboller. Og ikke laurbærblade, som helt tager over smagen av de andre urter.

Den bløde mand  -  2011-02-17 17:25:01
Jeg mener også at der ikke skal kød- og melboller i, når der i forvejen er kyllingestykker i. Til gengæld, hvis man koger suppen på et skrog, som os krigsbørn, SÅ skal der kød- og melboller i. Vil også lige sige at det er dejligt med en grundopskrift. Så er der mulighed for at eksperimentere :-)

Michelle  -  2011-01-10 19:05:18
Lavede den uden persillerod fordi de ingen havde i butikken. Tilføjede to terninger hønsekødsbouillon og så var den bare superb. Rigtig lækker en kold vinter aften.

Per  -  2009-09-10 14:45:12
I denne suppe er der brugt hønsekød, derfor ingen kødboller.

vips  -  2009-09-09 09:24:05
Her er der glemt både små kødboller og melboller. Ingen klar supppe uden dette.

Per  -  2008-12-09 19:59:13
Suppevisk bindes hertil af poretoppen, persille og laurbærblade.