Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fyldt svinemave

Fyldt svinemave, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemave

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 stk.svinemave
 salt
30 g.smør
 
 Fyld:
1 1/2 kg.svinekød, nakke og skulder
1 1/2 kg.blancherede kartofler
1 1/2 kg.hakket svinekød
 
 Krydderier:
2-3 spsk.salt
1/2 tsk.peber
1/2 tsk.muskat
1 tsk.merian
1/2 tsk.koriander
1/2 tsk.stødte nelliker
1/2 tsk.timian
1/2 tsk.stødt kardemomme
1/2 tsk.tørret basillikum
1 laurbærblad
2 småløg skåret i små tern
 


Opskrift:

Kødet skæres i grove tern. Kartoflerne skrælles og skæres i tern. Kød, kartofler og hakkekød blandes og krydderiblandingen tilsættes. Svinemaven vaskes grundigt under rindende koldt vand og duppes tør med køkkenrulle. De 2 udgange bindes fast med køkkengarn. Gennem den 3. udgang fyldes svinemaven, og åbningen bindes ligeledes fast til. Stop ikke maven så hård, at den risikerer at gå i stykker. En stor gryde med saltvand bringes i kog. Svinemaven lægges i vandet og simrer ved svag varme i 3 timer, den må endelig ikke koge. Det er derfor vigtigt at vandet ikke er i kog, når maven ilægges. Svinemaven tages op af vandet og drypper af. Først ved bordet skæres den i skiver og serveres med f.eks. kartoffelmos og sauerkraut. Man kan også brune den kogte svinemave i smør i en stegeso, som stilles i ovnen i en 200 grader forvarmet ovn, så den bliver sprød. Dertil serveres frisk, groft landbrød eller kartofler og saurkraut samt vin.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 10105 gange,
og udskrevet 81 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu