Mücver (Tyrkiske squashpandekager)
Hovedingrediens : Grøntsager - Squash Oprindelsesland : Tyrkiet Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Squashen rives fint, kommes i en skål sammen med 2 tsk salt. Lad stå i en halv time, hæld massen i en sigte og knug saften fra med hånden.
Krydderurter hakkes fint i foodprocessor. Squash, æg, mel, peber, paprika tilsættes og blandes i foodprocessoren. Rigeligt olie varmes på en stor stegepande. Squashmassen sættes spiseskefuldvis i den hede olie, trykkes let flad og bages i godt 2 minutter på hver side. (De skal være lysebrune) De små kager lægges til afdrypning på køkkenrulle, inden de serveres på et fad. I Tyrkiet serveres Mücver ofte med en sauce af salatyoghurt rørt med et presset hvidløgsfed og salt efter smag og stilles på bordet i en skål. Enhver hælder en lille skefuld af saucen over sin Mücver på tallerkenen. |
|
Opskriften er vist 88808 gange,
og udskrevet 2737 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (65 stemmer) |
|
Kommentarer - 2013-11-10 23:50:59 Super gode! Smager fantastisk godt! Har selv lavet dem i mange år da jeg selv kommer fra Tyrkiet :-D Carl den mad glade - 2013-06-05 20:00:43 Maden er ikke lige mig den er god som en foret. Annamarie - 2011-08-30 19:47:26 De er bare super lækkere :) Og sunde er de jo også alima - 2011-06-06 14:31:53 super god mad - 2010-11-22 02:41:13 de smager bare så super... love it!!! :-) . - 2010-08-21 08:31:10 Lavede dem med røget laks til, det var en kæmpe succes, yummi (: ++++++++++ - 2010-08-11 15:24:21 smager super godt Per - 2008-09-04 08:39:29 Mücver er en del af et størrer måltid bestående af flere små enkeltstående retter. Jonna - 2006-12-14 22:15:57 Jeg sørger for at dejen har en kosistens, der gør jeg kan bage den i vaffeljern, så de kan bruges som tilbehør til tzatiki og humus og lign. Beth - 0000-00-00 00:00:00 Megen mel smag. jwat - 0000-00-00 00:00:00 De er rigtige gode også fordi de bruger meget squash, når man har mange i haven. lotte - 0000-00-00 00:00:00 smager rigtig rigtig godt og er lette at lave. - 0000-00-00 00:00:00 De er bare gode, har lavet dem flere gange med succes |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne