Brunkål med honningglaseret bayonneskinke

Brunkål med honningglaseret bayonneskinke, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Bayonneskinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
1200 g.hvidkål, snittet
1 kg.bayonneskinke
150 g.smør
100 g.sukker
1 stortløg
8 helenelliker
2 storeæbler
¼ stk.selleri
2-3 gulerødder
1 stk.frisk ingefær
1-2 fedhvidløg
3,5 dl.hvidvin
2 dl.hønsefond
1 spsk.karry
2 spsk.honning
 
 Tilbehør:
 Dijonsennep
 Groft brød
 
Opskrift:
Del kålen i fire dele og snit den på tværs i fine strimler, blancher den i kogende vand, hæld vandet fra, lad kålen dryppe af i en sigte.

Smelt sukker i en stor gryde og lad det karamellisere, tilsæt smørret og kom kålen i gryden og vend den godt i smørkaramelblandingen, tilsæt karry. Lad kålen koge lidt uden låg, så noget af væden damper væk.

Tilsæt vinen, hønsefond, æbler, selleri, ingefær, hvidløg, timian og løg med nelliker stukket i. Bland grøntsagerne godt med kålen og læg til sidst bayonneskinken ned i midten, således at den er dækket med kål.

Dæmp varmen og læg låg på og lad retten simre i 1½-2 timer. Hvis retten virker for våd kan låget tages af til sidst således at noget af væden damper væk.

Tag skinken op og træk sværen af, rids fedtlaget som er under sværen med en kniv på hvor led således at der dannes terninger og fordel honningen over. Sæt skinken i et lille fad under grillen i ovnen, til honningen begynder at karamellisere.

Hæl den overskydende honning som har samlet sig i fadet i brunkålen. Tag timian og urterne op af gryden med brunkål og server den i et varmt fad. Skær skinken i skiver og server den til, med skiver af groft rugbrød og sennep.


karakterer:
Opskriften er vist 31020 gange,
og udskrevet 675 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2012-02-08 14:15:05
Nej ved jeg godt og elsker rigtig brunkål men har engang smagt kål lavet som brunkål men med karry og søgte opskriften.

Jens  -  2010-04-03 12:38:03
En sjusket opskrift, sokm ikke ulejliger sig med at skrive, hvad der skal gøre ved grøntsagerne, om de f. eks. bare skal plumbes hele i gryden. Der står heller ikke noget om, hvad gulerødderne skal bruges til.

le chef  -  2009-01-23 14:53:19
De lyder rigtig dejligt men brunkål kan man vel ikke kalde det. det vil nok være mere passene med karry kål okke for at være kritisk, men lad os værne lidt om de gode gamle opskrifter og kalle det noget nyt når den bliver mudifiseret.