Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Skinke med stuvet grønkål

Skinke med stuvet grønkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Bayonneskinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Skinke med stuvet grønkål, billede 4 Skinke med stuvet grønkål, billede 1 Skinke med stuvet grønkål, billede 2 Skinke med stuvet grønkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 g.grønkål uden stok
 salt
 
1.5 spsk.smør
1.5  spsk.hvedemel
5 dl.sødmælk
1 dl.piskefløde
 salt
 peber
 lidt reven muskat
 
600 g.bayonneskinke
 


Opskrift:

Skyl kålen, og riv den fra stokken. Blanchér kålen i letsaltet kogende vand i 8 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl let, inden kålen hakkes groft med en kniv.

Tilbered en opbagning ved at smelte smørret, uden at det tager farve, og rør melet i. Spæd med mælk, og kog op ind imellem. Tilsæt evt. lidt fløde for at runde stuvningen af. Smag til med krydderier.

Kom kålen i, og kog den over svag varme, til den har passende tykkelse.

Servér til tynde skiver kogt skinke med kartofler eller hårdkogte æg.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (9 stemmer)

Opskriften er vist 86806 gange,
og udskrevet 1226 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Palle   -  2015-11-05 18:59:27
Hej. Jeg er helt enig i at, den kogte kål ikke skal presses fri for væske. Personligt synes jeg resultatet bliver bedre ved at grovhakke med en kniv. Smillende æg, rejer og en god skinke...ja så bliver det ikke bedre efter min smag😊


farmer  -  2010-06-27 16:03:45
helt enig i at der skal bruges mere kål når man henter den helt frisk fra køkkenhaven. hvor meget af væden der så ska presses fra er så lige det jeg ikke er helt enig i dels indeholder den smag og masser af kålens gode vitaminer og mineraler. syntes heller ikke at den ska i kødhakkeren ka godt der er lidt struktur.


sonja appeljunge  -  2010-05-11 13:12:16
jeg ville servere med brunede kartofler og hårdkogte æg halvt overskårne så blommen ser smuk ud mod den grønne kål


Per  -  2009-12-12 12:26:45
Der står server med kartofler, og det mener vi jo at det er brunede kartofler.


Per  -  2009-12-12 12:25:40
Mener at der skal bruges meget mere grønkål når den er frisk, vi brugte ca. 2000 g. som efter den var kogt blev presset fri for væde og kært gennem kødhakkeren. der blev ca. 500 g. hakket grønkål. Der kan også bruges frossen grønkål, ca. 1000 g. som igen presses fri for væde.