Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Græsk stifado med kanel og spidskommen

Græsk stifado med kanel og spidskommen, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :


Græsk stifado med kanel og spidskommen, billede 4 Græsk stifado med kanel og spidskommen, billede 1 Græsk stifado med kanel og spidskommen, billede 2 Græsk stifado med kanel og spidskommen, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 aubergine i tern
 salt
 
600 g.skært oksekød i tern
 olivenolie til bruning
2 fedhakket hvidløg
2 tsk.spidskommen
1 lille stang kanel
2 dl.rødvin
1 dåsehakkede tomater
2 skiverøkologisk citron
2 dl.oksebouillon
150 g.perleløg
 salt
 sukker
 peber
 frisk mynte
 


Opskrift:

Skær aubergine i små tern, drys med salt, og lad dem trække 15 minutter. Dup med køkkenrulle, og rist dem 2-3 minutter i lidt olivenolie. Gem de ristede aubergine til senere.

Brun kødet grundigt og krydr med hvidløg og spidskommen. Tilsæt kanel, rødvin, tomater, citronskiver og bouillon, og lad det simre 1 time under låg.

Kom perleløg samt aubergine i tern ved, og kog i endnu 20 minutter, til kødet er mørt.

Smag til med salt, lidt sukker og peber. Drys med frisk mynte og server kogte løse ris til.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (23 stemmer)

Opskriften er vist 126152 gange,
og udskrevet 4710 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2018-05-06 19:07:45
Ægte græske kartofler til i stedet for ris


Lis Gl Holte  -  2012-10-13 19:27:52
Rigtig god ret. Jeg gik næsten lige efter opskriften, men brugte alm. Løg, som jeg tilsatte efter Bruningen af kødet.Jeg tilsatte dog lidt mere hel kanel og hvidløg, og tilsatte desuden lidt stødt nellike. det gav den helt rigtige græske smag. Jeg serverede rigtige græske kartofler (de bløde). Guf


Anja J  -  2012-09-27 17:46:12
Er i gang med at lave denne ret, og her dufter bare skønt! Jeg har dog undladt at tilsætte aubergine, da jeg ikke kan lide det. Og glemte at købe citron, så har tilsat lidt citronsaft istedet.


  -  2011-10-11 20:44:32
Når det har kogt i 3 1/2 time og løgene er almindelige løg i bådeog det bliver serveret med kartoffelmos, smager det ligesom i Grækenland, (jeg kom hjem derfra for 10 dage siden, og har fået det flere gange i de 14 dage jeg var der)


  -  2010-03-19 12:26:19
Lav retten i en stegeso 175 g i 3-4 timer det blir pragtfuldt og for mig er det absolut kun alm løg der dur;-))


Rune S. A.  -  2009-01-03 22:30:02
hey jeg fik lige en krukke med krydderier til at lave stifado . jeg har prøvet både med og uden aubergine og kan klart anbefale med selvom det også går an uden,


Pernille  -  2008-09-15 20:36:14
Kan det muligvis være at retten også bliver lavet uden aubergine? Jeg har fået den på Kreta flere gange, men kan ikke huske noget om aubergine.


16-årig pige  -  2008-08-31 18:22:32
jeg elsker det, smager rigtig godt!


sus.m  -  2008-08-08 19:49:32
Ahh, det var rigtig godt. Rigeligt med aubergine lagde jeg i - det jævner sovsen herligt. Jeg brugte skalotteløg, som kogte med hele vejen - de var lidt store, men nåede at blive dejligt møre.


Birthe  -  2007-05-09 11:44:07
prøv med græske kartofler istedet for ris


visit-samos.dk  -  2007-03-16 15:05:15
ELSKER bare Stifado. Undlad hvidløg og aubergine og tilsæt et par laurbærblade i stedet. Den oprindelige opskrift er med kaninkød...


Mariposa  -  0000-00-00 00:00:00
Eller prøv med skalotteløg, de bliver dejligt søde.


Claus Hansen  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv med store alm. løg det bruger de på Kreta