Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Flettet skinkestang

Flettet skinkestang, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Svinekød - Røget skinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Flettet skinkestang, billede 4 Flettet skinkestang, billede 1 Flettet skinkestang, billede 2 Flettet skinkestang, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 Butterdej, Plade 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
   
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

150 gram Skinketern, rå
200 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
3 spsk. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Tø butterdejen op, læg pladerne oven på hinanden og rul dem ud i en firkant, der måler ca. 35x40 cm. Lad dejen hvile.

Gør svampene i stand, skær dem i skiver og steg dem til det meste af væden er fordampet. Bland dem med skinken i små tern, samt de øvrige ingredienser.

Flyt dejen over på et stykke bagepapir og læg fyldet hen langs midten. Skær dejen i strimler fra kanten og ind mod fyldet. Flet strimlerne.

Stryg med sammenpisket æg og bag stangen 30-35 minutter ved 225 grader C. alm. ovn midt i ovnen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (65 stemmer)

Opskriften er vist 204777 gange,
og udskrevet 6833 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Nikolaj  -  2019-04-21 11:57:57
Uklart hvor menge personer en portion er til, så vi måtte desværre finde en anden opskrift. Det er dog klart at en portion er til mere end en person.


Ulrik  -  2014-06-09 16:24:53
Kan udmærket fryses ubagt, efter fletning. Først når den er tøet op igen, pensles med æg, inden bagning.


Kim Madsen  -  2014-01-26 11:08:36
Elsker den ret :o) Opskriften nævner sennep. Her vil jeg bruge både Dijonsennep og sød fransk sennep, da disse 2 kan regulerer smagen sur/sød og derved skabe den rette smag. Champignon skal finsnittes og ikke bare i skiver. Af skinke bruger vi almindelig pålæg skinke skåret i små tern ( den firkantede )


helle  -  2013-11-03 15:38:11
Glemte at stege champignon, og flættede den heller ikke... Den smagte rigtigt godt alligevel..:)


  -  2009-07-04 16:16:15
Prøv også med pikant flødeost, i stedet for neutral....og smør den ud på butterdejen inden der kommes fyld på!!


Ulla  -  2009-04-23 17:17:49
Prøv med bacon i stedet for skinke - det giver meget mere smag :-)


julie  -  2009-03-17 14:46:29
virkelig lækkert! :) lavede det til hjemmekunst idag, mhh.. men husk at ikke komme alt for meget sennup i. det kom jeg til :)


Per  -  2007-12-16 09:00:12
Hvis du som mig ikke kan finde ud af at flette, så er det faktisk ok blot at lægge strimlerne skiftevis over fyldet.


Birgitte  -  2007-08-16 16:09:39
Den er altid en succes


fie  -  2007-01-05 18:01:22
lækker lækker lige mums for mig


Lena  -  0000-00-00 00:00:00
En virkelig nem og lækker forret eller frokostret


sanne  -  0000-00-00 00:00:00
husk at lave den i det fad du vil servere den ,da den nemt går i stykker