Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bedstemorkage (diabetes)

Bedstemorkage (diabetes), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bedstemorkage (diabetes), billede 4 Bedstemorkage (diabetes), billede 1 Bedstemorkage (diabetes), billede 2 Bedstemorkage (diabetes), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
30 gram Mayonnaise. fedtreduceret 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
20 gram Skummetmælkspulver 1 tsk. 3 gram.
1 spsk. 9 gram.
1 dl. 60 gram.
30 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 dl. Skummetmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Flydende SØD 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Dosering:
1 tsk. = 44 gram sukker
1.1 dl. = 1000 gram sukker
1 tsk. Vanilleessens
0.5 tsk. Mandelessens
10 gram Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Æblemos:
125 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
0.5 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vanilleessens
   
2 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
1 tsk. Flydende SØD 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Dosering:
1 tsk. = 44 gram sukker
1.1 dl. = 1000 gram sukker
   
   


Opskrift:

Æblemos:
1 æble skæres i små tern og koges møre med lidt citronsaft – og smages til med vanilleessens.

Dejen røres sammen og hældes i en form. Bages i en varm ovn ved 180 grader C alm. ovn i ca. 20 minutter.

Når kagen er bagt, lægges de æblemosen ovenpå kagen.

Pisk æggehviderne helt stive, smag til med flydende SØD og læg herefter de stiftpiskede hvider ovenpå æblemosen.

Bages igen i ovnen i ca. 10 minutter eller til marengsen er gylden. Bag den dog ikke for længe, da bliver marengsen som gummi.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (16 stemmer)

Opskriften er vist 140568 gange,
og udskrevet 2472 gange.


Energi:
KJ total 2274 (541 kcal)
KJ pr. Pers. 568 (135 kcal)
Vægt ialt 372 gram
Vægt pr. Pers. 93 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 610 KJ (145 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 6.6 gram
Kulhydrat 15.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2009-05-16 14:00:32
Dette må være et forsøg på at lave en sukkerfri bedstefarskæg kage, måske derfor navnet bedstemorkage ?


Per  -  2009-05-16 13:59:45
På billederne har vi brugt en tærteform på 21 cm. i diameter.


Pernille  -  2009-01-18 13:03:20
Hej. Hvordan bliver Jeres kage. Min klasker altid sammen. Et godt råd??


AP  -  2007-06-04 09:30:27
Nej, du kan ikke bruge fedtfri.. men du kan finde mere på http://opskrifter.heede.dk/ hvor denne opskrift er taget fra!


bjarne  -  2007-03-02 10:06:00
kan man bruge fedtfri mayonnaise


Gitte  -  2007-01-25 16:39:01
Hvilken str. form skal kagen i?


leomor  -  0000-00-00 00:00:00
En rigtig god slankekage. Jeg er helt vidt med den.