Fars risret

Fars risret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Fars risret, billede 4 Fars risret, billede 1 Fars risret, billede 2 Fars risret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
4 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
3 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Cayennepeber
evt. Chili, stødt
   
   
Opskrift:
En STOR tykbundet gryde sættes over, ved god varme. Lidt olie, og en del stegemargarine kommes i. Mens smørret smelter, skrælles & hakkes løgene i tern (ikke for små) Når det syder godt, kommes kødet i, og man hakker og røre rundt, til man begynder at svede. (kødet er brunt) Der krydres med salt og godt med peber. Så skruer man ned.

Løgene kommes i, og det simrer lidt, mens man rengør champignonerne. Dåsetomaterne, kommes i.

En pande sættes nu over ved god varme, uden fedtstof. Man skærer champignonerne i halve. Skær også peberne i tern (lav evt. et par ringe til pynt). Når panden er VARM (smid en champignon på og hør om den hvæser) kommes ca. halvdelen af champignonerne på panden (de må ikke ligge i lag). De vendes ofte. Når de begynder at afgive væske, kommes der salt til, og der skrues ned.

Peberen kommes i kødet. Risen og vandet hældes i kødet, der ligges låg på, og det simrer. Når champignonerne har fået 2-3 min. mere hældes de over til kødet, og panden holdes under den kolde hane og rengøres med køkkenrulle. Den er nu klar til anden gang champignoner, som laves som første.





karakterer:
Opskriften er vist 128928 gange,
og udskrevet 1685 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10745 (2558 kcal)
KJ pr. Pers. 2686 (639 kcal)
Vægt ialt 3265 gram
Vægt pr. Pers. 816 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 329 KJ (78 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 9.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-09-07 18:12:47
Alt for meget vand

  -   2015-07-09 17:27:36
Efter risene er kommet i, skal retten simre i ca. 10-12 (Ligesom når du koger løse ris) Derefter skal retten helst hvile i 10-12 mere.

  -   2014-02-13 18:24:32
Hvor lang tid skal det simre...lidt dårligt beskrevet :/

  -   2011-10-17 20:48:02
Opskriften er min, indsendt af min søn Peter, jeg har lært grund ingridienserne af Jens, en gammel ven fra min B&o tid, tilbage i 1972.

  -   2007-02-25 15:42:23
Husk at i aldrig må komme koldt vand på en varm pande med mindre i er træt af jeres pande

  -   2005-01-01 01:01:01
He... he!!! Det er jo MIN fars opskrift, som min kætre bror har lagt på nettet for flere år tilbage ;-)

  -   2005-01-01 01:01:01
smager godt