Afrikansk kødtimbale

Afrikansk kødtimbale, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Afrika

AfrikaIndsendt :      Red:

Afrikansk kødtimbale, billede 4 Afrikansk kødtimbale, billede 1 Afrikansk kødtimbale, billede 2 Afrikansk kødtimbale, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
200 gram Tørrede abrikoser 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. vejer ca. 50 gram
3 tsk. Karry, madras
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1 skive Hvidt brød uden skorpe 1 skive toastbrød vejer ca. 30 gram.
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
25 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
6 Laurbærblade
   
Opskrift:
Franskbrød lægges i blød i mælken.

Hakket løg og oksekød svitses i olien. Brødet knuges og smuldres i sammen med krydderier og hakkede abrikoser. Blandingen kommes i et smurt ildfast fad.

Æggene røres ud i mælken og hældes over. Der drysses med de hakkede mandler, laurbærbladene stikkes i, og der pyntes med abrikoserne evt. en frisk abrikos skåret i både.

Retten stilles i ovnen på midterste rille ved 200 grader C. alm. ovn i 30 min.

Serveres med løse ris.


karakterer:
Opskriften er vist 212321 gange,
og udskrevet 4417 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (208 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7142 (1700 kcal)
KJ pr. Pers. 1785 (425 kcal)
Vægt ialt 1215 gram
Vægt pr. Pers. 303 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 587 KJ (139 kcal)
Protein 11.7 gram
Fedt 6.6 gram
Kulhydrat 8.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lars J.  -  2016-09-09 16:34:32
God nem ret. Brug evt. friske abrikoser.

Karin  -  2013-05-08 15:30:49
Bruger dobbelt så meget karry, fintsnittede tørrede abrikoser og 2-3 spsk thutney

Kresten  -  2013-02-13 21:13:08
Vældig fin opskrift. Jeg har også haft held med at supplere med lidt rødder (fx. pastinak) både i tynde skiver og små tern. Sovs: Jeg blev doven og stillede chilisovs, soya og (færdiglavet) creme fraiche (m. hvidløg) dressing på bordet. Det sidste var bedst og overflødiggjorde ekstra sovs.

Lullas51  -  2013-01-09 15:51:18
Jeg serverede den for gæster med en god middagssalat - og det blev et hit. Jeg erstattede dåseabrikoser med tørrede abrikoser (da det var det eneste jeg havde), og det fungede også. Den er udskrevet og klistret ind i min personlige kogebog.

Kris  -  2011-07-23 17:03:46
Blev rigtig god sidst jeg lavede den. Brugte lagen fra dåsen og tilsatte mangocurry kryderi fra Santa Maria, der blev den ihvertfald ikke tør=)

Martin Clausen  -  2011-02-19 15:09:04
Jeg vil gerne prøve at lave opskriften, når jeg bliver stor. Hilsen Martin

Yogi  -  2011-01-08 15:06:12
Jeg må tilslutte mig skaren, der mener, at retten er kønsløs. Den smager ret fladt, og det kan umiddelbart være svært at sige, hvordan den kunne peppes op. Jeg synes dog på ingen måde, at det ender som noget tørt mad, så den del er ok for mig. Hvis man er nødt til at modificere denne ret, så er man næsten bedre tjent med at lave en gang moussaka, lasagne eller lignende, for det ved man da, hvordan det bør smage.

Hans  -  2010-09-11 22:04:12
Har lavet retten to gange og er ret begejstret. Første gang blev retten rigtig god - anden gang nogenlunde. Første gang brugte jeg yasmin-ris. Anden gang vilde ris. Yasmin eller basmati ris er mere klæbrige, hvilket passer bedst til retten, som godt kan være lidt tør. For at undgå, at retten bliver tør, vil jeg desuden anbefale, at man bruger et lille men dybt fad. Med kombinationen af klæbrige ris samt et lille men dybt fad er der bestemt ikke behov for sovs.

mig  -  2009-12-07 22:09:36
det ser altså ikke god se.. :S

Henrik  -  2008-05-19 15:24:46
Burde den ikke være i mindre forme når den nu hedder en timbale?

Tina  -  2007-08-05 05:13:00
Havde ingen abrikoser, så helt alternativt brugte jeg friske, udstenede mirabeller. Og det fungerede virkelig godt!

¨Tina  -  2007-06-02 17:05:45
Smagte ok. Men synes, at der manglede lidt "spark bag i"

  -  2007-04-12 14:08:42
der mangler stærk mango chutney

Charlotte  -  2007-02-27 17:56:02
God ret, nem at lave, men den mangler lige en smag af et eller andet spændende krydderi.

Charlotte  -  2007-01-08 16:43:28
Har lavet den sammen med 1.årg, og de var vilde med den!

Heidi  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg manglede mere præcis mængdeangivelse. Jeg bruger 20 udblødte hakkede abrikoser, 3 spsk sød mangochutney og 3 spsk citronsaft. Uden dette er retten rigtignok lidt smagløs...som tilbehør laver jeg ris med et par tsk. gurkemeje i vandet samt 1/2 dl. rosiner

berit nagly  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig dejlig mead

  -  0000-00-00 00:00:00
den er bare SUPER

conny larsen  -  0000-00-00 00:00:00
Glemte lige at skrive "med masser af hvidløg til de flåede tomater"

conny larsen  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig god, men endnu bedre hvis man tilføjer en dåse flåede tomater i det ildfaste fad.

Kim  -  0000-00-00 00:00:00
Smager dejligt men kan piftes op med en karrysovs & bacon skiver

  -  0000-00-00 00:00:00
ualmindelig tør og kedelig, og smagsløs

Brith  -  0000-00-00 00:00:00
Her i huset er vi alle vilde med den. Børnene elsker den.

Ulla Lund  -  0000-00-00 00:00:00
Kilden er fra en gammel kogebog: Spaendende Mad Fra hele Verden", som jeg havde med mig til Africa i1969, og jeg brugte den opskrift ret meget, vi synes alle, den er god.

Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Den er ok, men der bør laves lidt sovs til