Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Andelår med kartofler og linser

Andelår med kartofler og linser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Ænder - Andelår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Andelår med kartofler og linser, billede 4 Andelår med kartofler og linser, billede 1 Andelår med kartofler og linser, billede 2 Andelår med kartofler og linser, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 andelår
200 g.løg
 
3 laurbær
2 fedhvidløg
1 øl, f.eks. skibsøl, mørk/lys gambrinus, påskeøl
1/2 litervand
 salt
 peber
 
600 g.kartofler
100 g.linser
 
 evt. hakket persille
 


Opskrift:

Del andelårene i to. Del herefter overlårene i to ned langs benet. Hak løgene. Skræl kartoflerne og skær dem i halvgrove stykker. Hak hvidløget fint.

Brun lårstykkerne i en gryde. Kom løg, laurbær og hvidløg ved. Krydr med salt og peber. Tilsæt efter et par minutter øl og vand. Kog op og kog videre ca. 1 1/2 time under låg til lårene er møre.

Kom linserne og kartoflerne i grove tern ved og kog videre uden låg. Retten jævner let, og kartoflerne er møre.

Servering
Anret på tallerkner og kom evt. persille på toppen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (31 stemmer)

Opskriften er vist 74276 gange,
og udskrevet 1196 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Johnny  -  2013-03-27 13:52:48
Conny, det du beskriver er jo en helt anden ret, hvis man vil stege lårene som kyllinge lår og uden linser og kartofler, gik man jo nok ikke ind på denne side.. Hvis du har en god opskrift du vil dele, er det nok ikke her du skal komme med den, men som en selvstændig opskrift.


Conny  -  2010-11-03 23:42:27
Kan sagtens tilberedes uden øl m.v.. Løs skindet, og kom diverse krydderurter du kan li under skindet, og steg lårene som et kyllingelår, ca. 3/4 time. Krydderier kan være hvidløg, safran, paprika, chilli, timinan, rosmarin, som "sættes under skindet". Det bliver sprødt skind og med en god smag. Eller flæk lårene og kom krydderierne imellem de to lag.. Flækkes på langs. Og du får smag du aldrig har prøvet før. I stegeskyen mens det er i ovnen, så tilsæt både svesker og æbler i stegeskyen. Ca. 3/4 time på 180 gr. Tjek først med stegenål om der kommer rød kødsaft op. Det må der ikke, så skal den have lidt mere i ovnen.


Sara  -  2009-11-11 23:04:49
Kan den laves uden øl? evt. med bouillon i stedet? Overvejer at lave denne ret til en glutenallergiker nemlig..


ditte  -  2009-10-06 21:22:57
naturligvis,Rasmus, det fremgår da af opskriften!!!


Rasmus:  -  2009-05-26 22:19:58
Skal alle ingredienserne i samme gryde??????????????


Thomas  -  2008-01-13 08:24:44
Bra oppskrift. Kutt ut linsene, og server med ris. Sausen kan jevnes med potetene (kartoflene) som kokes meget god med andelårene


  -  0000-00-00 00:00:00
super